Consiliul Concurentei a avizat preluarea magazinelor Plus de catre Lidl. Prin preluarea magazinelor Plus, Lidl intra in Romania si pe segmentul discounterilor, pana acum fiind prezent pe piata romaneasca cu lantul de hipermarketuri Kaufland. "Autoritatea de concurenta a evaluat operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice. Analiza Consiliului Concurentei a relevat faptul ca operatiunea de concentrare economica nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei", se arata in comunicatul Consiliului Concurentei. Concernul german detine in municipiu un magazin Plus si un hipermarket Kaufland, dar avea in proiect si un magazin Lidl. Anuntul despre acest plan a fost facut de partenerul concernului din Botosani, respectiv societatea Electroalfa, care a achizitionat si un teren in acest sens printr-un schimb cu primaria municipiului. Proiectul a fost insa abandonat de investitori pentru moment.
La nivelul tarii tranzactia inseamna achizitia a 96 de magazine Plus, reprezentand al doilea jucator de pe piata retail-ului de tip discount. Magazinele isi vor pastra identitatea si isi vor continua activitatea separat.

Concernul activeaza in 20 de tari

Concernul german Lidl & Schwarz Co & KG are activitati in domeniul comertului alimentar in peste 20 de tari din Europa. De la deschiderea in Germania a primului magazin, la inceputul anilor ’70, si pana in prezent, au fost inaugurate peste 8.500 de unitati pe plan european.
In prezent, in municipiu se afla in derulare investitii pentru inca doua hipermarketuri, ale retelelor Carrefour si Penny Market.