Cel mai important proprietar de imobile din Craiova este o femeie. Ea detine in urbe un numar record de 14 locuinte si plateste un impozit actualizat de 6.334 de lei pe 2010. Cel mai mare impozit pe proprietate il plateste insa un barbat care are "doar" zece case.

Cea mai bogata persoana din Craiova din punct de vedere al proprietatilor detinute este o femeie care si-a cumparat in timp cam cate apartamente incap intr-un bloc de locuinte si un numar de case care s-ar putea intinde chiar si pe o jumatate de straduta din oras. Nu stim daca banii cu care femeia a cumparat aceste imobile au fost castigati prin munca sau i-a primit "mostenire de familie". Femeia, care detine recordul de proprietati in Banie, are nici mai mult, nici mai putin de zece apartamente si patru case in oras, informeaza, la solicitarea GdS, Directia de Impozite si Taxe din cadrul Primariei Craiova. Dupa ce statul a marit impozitele pentru cei care au mai mult de doua imobile in proprietate, craiovenilor cu multe case le-au crescut substantial impozitele, chiar si cu 300% fata de ceea ce plateau pana acum, daca au peste trei imobile in proprietate in afara celui de domiciliu. Femeia care detine 14 locuinte in Craiova are de plata, in 2010, un impozit de 6.334 de lei, spun cei de la Directia de Impozite si Taxe, in conditiile in care birul local a fost majorat doar pentru partea a doua a anului. Din iulie si pana in decembrie inclusiv, femeii i-a crescut impozitul catre primarie cu aproape 2.000 de lei. In timp ce unii craioveni nu au nici macar o locuinta, altii au in grija 14. Incercam doar sa ne imaginam cum administreaza craioveanca noastra atatea case, cel mai probabil multe fiind inchiriate la firme si alte persoane fizice. Deci, imobilele ii aduc si venituri doamnei in cauza. Totusi, nu este usor sa ai grija de 14 locuinte. Trebuie sa platesti intretinere, energie electrica, telefonie, cablu TV si, in plus, impozitul majorat de anul acesta.

Case multe, impozite mari

Cel mai mare impozit platit de un craiovean este de 8.518 lei. De data aceasta, este vorba despre un barbat care are "doar" zece locuinte. Impozitele pe proprietate platite de bogatasii Craiovei nu sunt intotdeauna direct proportionale cu numarul de case detinute de acestia. Un alt craiovean plateste 7.392 de lei drept impozit, pentru opt proprietati, iar altul are de achitat o suma mult mai mica, 3.206 lei, desi are noua imobile in proprietate.
22 de craioveni au peste sase locuinte... De fiecare

La nivelul municipiului sunt 7.356 de persoane care au doua sau mai multe locuinte. Dintre aceste persoane, unele se inscriu in categoria bogatasilor urbei. Astfel, 48 de craioveni au in proprietate cate cinci imobile de fiecare. Totodata, 22 de concitadini detin cate sase sau mai multe case. Cel mai probabil, ei sunt fie dezvoltatori imobiliari, fie speculatori in acest domeniu, care cumpara mai ieftin locuinte, pentru a le revinde la preturi mai mari.
O craioveanca are 22 de contracte de inchiriere

In urma cu ceva timp, GdS va prezenta cazul unei femei din Craiova care avea inregistrate la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj 22 de contracte de inchiriere. Femeia avea si locuinte in proprietate, dar detinea si multe spatii comerciale (unele scindate dintr-un spatiu comercial mai mare), pe care le-a inchiriat la diverse persoane juridice. Astfel, s-a ajuns la 22 de contracte de inchiriere.