Gandul: SEZONUL PROMOTIILOR 2014. Lista reducerilor si a celor mai bune oferte din magazine
Oficial, startul sezonului de reduceri, primul din acest an, se va da pe 15 ianuarie, insa marii retaileri de imbracaminte, incaltaminte sau accesorii ofera in aceasta perioada promotii de pana la 60% pentru o parte dintre produsele care au ramas pe stoc dupa sarbatori.
Daca in unele magazine, manechinele imbracate cu tricouri de "discount" stau in vitrine inca de la jumatatea lunii trecute, alti comercianti au lansat noi promotii dupa Craciun sau dupa Anul Nou. Magazinele de "cartier" fac fata cu greu acestor oferte, promotiile buticurilor care au rezistat intre marile branduri fiind ceva mai reduse.
De asemenea, cel mai mare retailer online din Romania, eMag, are o perioada de promotii, intre 3 si 6 ianuarie, in care mai multe prouse au reduceri de pana la 30%.
Reduceri pana 60% la imbracaminte
Grupul Kenvelo, prezent pe piata locala cu brandul cu acelasi nume, Lee Cooper, Time Out si Tom Tailor, a lansat inca din a doua zi de Craciun promotia "Pana la -60%", valabila pana la jumatatea lunii ianuarie. O pereche de blugi pentru barbati scosi la oferta costa in jur de 115 lei, fata de 230 de lei, iar puloverele mai subtiri se gasesc la jumatate de pret, respectiv 75 de lei. La capitolul imbracaminte pentru femei, in magazinele Kenvelo se gasesc pantaloni la pretul de 70 de lei, fata de 180 de lei cat costau inainte de a fi scoase la promotie.
Mai multe manechine cu tricouri pe care scrie "promotie" ii asteapta, in sir indian, pe clientii care merg la cumparaturi in magazinele Zara. Perioada promotiilor este intre 3 si 14 ianuarie. O pereche de blugi poate fi achizitionata cu 50 de lei mai ieftin decat pana acum, mai exact, cu circa 180 de lei. Fanii cardiganelor pot gasi la Zara o astfel de jacheta, din casmir, la pretul de 300 de lei, redus de la 390 de lei.
Promotii de 40% sunt oferite, de altfel, de catre toate brandurile Inditex prezente in Romania. Astfel, preturi cu 40% mai mici sunt oferite si de catre Pull and Bear sau Stradivarius, unde o pereche de pantofi poate fi cumparata in prezent cu 170 de lei. La Pull and Bear, sacourile de barbati se vand la 230 de lei, pret redus cu 170 de lei, iar o geaca pentru sezonul rece poate fi cumparata cu 400 de lei, pret redus de la 580 de lei.
Articolele de imbracaminte de la C&A, scoase la promotie in a doua parte a lunii decembrie, se pot gasi in continuare la preturi reduse. Astfel, clientii in cautare de chilipiruri pot cumpara de la C&A produse chiar si 100 de lei mai ieftine. O bluza de casmir costa in prezent 150 de lei, cu 40% mai putin decat inaintea sarbatorilor. O rochie din bumbac poate fi gasita de asemenea la pretul de 200 de lei, fata de 300 de lei la inceputul lunii decembrie.
La Mango unele produse au preturi cu 50% mai mici. Spre exemplu, un palton de lana scos la vanzare cu 499 de lei poate fi gasit acum la pretul de 249 de lei. O geaca de blugi scoasa la promotie costa in prezent 130 de lei, in loc de 270 de lei, iar o pereche de pantaloni poate fi gasita la 60 de lei, jumatate din pretul de anul trecut.
La Koton promotiile au inceput la jumatatea lunii decembrie si se vor incheia pe 15 ianuarie. Clientii pot gasi aici o geaca de toamna la pretul de 160 de lei, cu 100 de lei mai putin decat iniante. Reduceri exista si la cardigane, produse mai ieftine cu circa 40% (in jur de 100 de lei). Oferte sunt si sacouri unde preturile au fost reduse de la 200 de lei la 80 de lei.
Retailerul american de haine sport Nike are de asemenea reduceri de 15-30% in aceasta perioada. Astfel, o pereche de tenisi pot fi cumparati, spre exemplu, cu 140 de lei mai ieftin, respectiv 300 de lei. Un hanorac scos la promotie este in jur de 250 de lei, fata de 300 de lei in mod obisnuit.
Converse are de asemena promotii de 30%. O pereche de tenisi din panza costa in jur de 280 de lei, fata de 350 de lei in mod obisnuit.
La H&M se pot gasi de asemenea promotii de pana la 60%. Astfel, o fusta neagra simpla poate fi cumparata in prezent cu 40 de lei, pret redus de la 100 de lei.
Retailerii de accesorii pentru locuinta au lipit si insemnele cu promotii pe vitrine. La Bonsai, promotiile sunt de circa 50% la anumite produse si se vor incheia la jumatatea lunii viitoare. Un set de tacamuri de masa pentru patru persoane poate fi cumparat la pretul de 75 de lei, fata de 150, iar ramele costa 32 de lei, fata de 65 de lei in trecut.
Lantul de optici medicale Optinova are de asemenea, pana pe 6 ianuarie, promotii de 25% reducere la ochelarii de vedere si consultatii gratuite.
Reduceri la incaltaminte
In ceea ce priveste incaltamintea, nici retailerii din acest domeniu nu s-au lasat mai prejos in aceasta perioada. La Humanic, o pereche de cizme din piele costa in jur de 350 de lei, cu 20% mai putin decat in mod obisnuit, iar o pereche de pantofi de barbati poate fi achizionata chiar si cu 50 de lei mai putin, respectiv 150 de lei.
La Vicina, promotiile sunt cuprinse intre 10% si 40%. Astfel, o geanta de piele costa in jur de 400 de lei, fata de 580 de lei, pretul de luna trecuta. O pereche de pantofi cu toc inalt se gaseste aici la circa 380 de lei, pret redus de la 500 de lei.
Retailerul american Hush Puppies are promotii pana pe 15 ianuarie, cand se da startul sezonului de reduceri. O pereche de cizme care initial costau 860 de lei, pot fi cumparate acum cu 600 de lei
Produsele de iarna de la Accessorize, mai exact manusi, fulare sau ghete, sunt de asemenea, la promotie, avand o reducere de 25% pana in data de 7 ianuarie. Astfel, o pereche de botosi, spre exemplu, costa in prezent in jur de 100 de lei.
Alti retaileri au ales varianta promotiilor tombola. Retailerul de incaltaminte Benvenuti ofera, pentru fiecare bon cu o valoare de minimum 400 de lei, un talon de campanie. Clientii au sansa sa castige sapte premii de incaltaminte gratuita pentru 10 ani, 10 premii de incaltaminte gratuita pentru un an, 80 de premii cadouri surpriza sau trei unul dintre cele trei autoturisme Mini Cooper puse la bataie.
La magazinele Pada Murre, la fiecare 300 de lei cheltuiti, clientul primeste o camasa la alegere.
Reduceri de pana la 30% la eMag
eMag a anuntat si el primele promotii din acest an, in perioada 3-6 ianuarie zeci d eproduse avand preturi mai mici pana la 30%. De exemplu, tableta Allview Ax3 Party cu procesor Cortex A9 Dual-Core 1.0GHz este acum disponibila la pretul de 400 de lei fata de 599 initial, un televizor Smart LED Sony, 107cm, Full HD, poate fi cumparat cu 2.699 de lei, cu 500 de lei mai ieftin decat pretul initial, un laptop Asus X550LB-XX020D poate fi achizitionat cu 2.099 lei, cu o reducere de 200 de lei, iar un receiver Yamaha RX-V773 poate fi gasit cu o reducere de 700 e lei fata de pretul initial.
Oferte sunt si la smatphone-uri, unde reducerile sunt intre 70 si 320 de lei. Lista ofertelor eMag
Reguli stricte pentru reduceri
Sezonul reducerilor de iarna va incepe pe 15 ianuarie. Companiile care vor dori sa-si vanda marfa la un pret mai scazut vor fi nevoite sa anunte Primariile cu privire la produsele pe care urmeaza sa le scoata la reducere. Perioada maxima a acestor reduceri este limitata la 45 de zile.
Companiile care nu anunta Primaria cu privire la vanzarile de soldare risca amenzi 200 si 1.000 de lei, iar daca nu respecta legile privind reducerile de sezon, aceste risca amenzi de pana la 10.000 de lei.
Ofertele disponibile la ora actuala in magazine sunt promotii. In general, acestea se refera doar la anumite produse, iar scaderile de pret sunt mai modeste, spre deosebire de o reducere care are ca efect "vanzarea accelerata a stocului de marfuri sezoniere dintr-o structura de vanzare cu amanuntul", potrivit OG 99 din 2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata.
A doua perioada de reduceri din acest an va fi 1 august - 31 octombrie, pentru produsele de primavara si de vara.