Reabilitarea retelei de apa si canalizare cu ajutorul fondurilor ISPA, amenajarea parcului Rizer, contractarea de catre municipalitate a unui credit de 200 de milioane de euro pentru efectuarea unor investitii importante in municipiul Galati, sunt doar cateva dintre proiectele importante anuntate de nenumarate ori in ultimele zile de primarul Dumitru Nicolae, dar care au ramas tot la nivel declarativ la sfarsit de an.

Un nou look pentru parcul Rizer

Desi Dumitru Nicolae a anuntat de nenumarate ori ca reamenajarea parcului Rizer reprezinta unul dintre "fixurile" sale, afirmand ca exista sanse mari ca ArcelorMittal Galati sa suporte integral costul lucrarilor, estimat la un milion de euro, care ar urma sa fie finalizate pana la sfarsitul acestui an, intentia sa a ramas la stadiu declarativ. Intrebat cand se va reamenaja parcul Rizer, asa cum a promis, edilul sef nu a mai dat un raspuns la fel de categoric ca pana acum, afirmand insa ca lucrarile vor fi realizate pe banii municipalitatii in cursul anului viitor.

Un raspuns la fel de evaziv a fost dat de edilul sef atunci cand a fost intrebat cand va fi contractata prima transa a celebrului credit estimat la 200 de milioane de euro pe care muncipalitatea doreste sa-l obtina pentru a realiza o serie de investitii importante, printre care se numara si reabilitarea bazelor sportive. "Se lucreaza inca la proiecte pentru a se stabili cati bani vom lua", a afirmat Dumitru Nicolae.

Intrebat daca poate oferi o data estimativa la care formalitatile vor fi finalizate pentru luarea unei parti a imprumutului, edilul sef s-a marginit sa spuna doar "Intr-o zi cu soare!".

Uite Ispa, nu e Ispa!

Anuntat ca fiind una dintre marile realizari care ar trebui sa rezolve problema strazilor fara apa si canalizare, programul Ispa, care presupune finantarea acestor lucrari din fonduri externe, a ramas, din pacate, tot la stadiul de proiect. Si asta dupa ce primarul declarase la sfarsitul verii ca in cel mai scurt timp se va incheia licitatia si se va semna contractul cu consortiul de firme format dintr-o societate portugheza si societatea Vega ‘93, care vor executa lucrarile pentru care Uniunea Europeana a alocat 60 de milioane de euro.

"Pana la sfarsitul lunii septembrie vom incepe lucrarile la strada Traian, care e unul dintre fixurile mele", a afirmat atunci edilul sef.

Intrebat ieri care mai e stadiul negocierilor si cand vor incepe efectiv lucrarile de reabilitare a 76 de kilometri de canalizare si 36 de kilometri de retea de apa, Dumitru Nicolae a declarat ca negocierile continua, vinovata pentru nefinalizarea acestora fiind Uniunea Europeana. Desi termenul impus de Uniunea Europeana pentru finalizarea lucrarilor este anul 2009, fiind practic vorba doar de doi ani de zile in care acestea trebuie finalizate, edilul sef al urbei nu-si face griji ca acest lucru nu se va intampla. "Se vor termina la termen, nu va faceti griji, pentru ca firmele au utilaje", a fost singurul argument oferit de Dumitru Nicolae.

Primarul are ganduri mari si pentru anul 2008, si anume vrea sa faca 5.000 de locuri de parcare, dupa ce, in urma cu cateva saptamani, anuntase ca numarul acestora va fi de 4.000.

Intentiile edilului sef al urbei sunt frumoase, dar, din pacate, in prezent strazile nu au canalizare, parcul Rizer arata jalnic, bazele sportive care ar urma sa fie renovate din celebrul credit sunt tot in stare deplorabila, iar in oras exista o lipsa acuta de locuri de parcare.