DeCeNews: Primul excavator romanesc dupa aproape 10 ani

Compania braileana Promex Braila a construit primul sau excavator dupa o pauza de productie de aproape 10 ani. Electronica si cablajele sunt de provenienta olandeza.
Compania Promex Braila a montat in aceasta luna primul excavator dupa opt ani in care fabrica a fost inchisa. Excavatorul S 700 este facut in parteneriat cu firma olandeza Hencon care are o experienta de 50 de ani in fabricarea utilajelor pentru constructii. Promex este singurul producator roman de excavatoare si una dintre putinele firme care mai realizeaza utilaje pentru constructii din tara, scrie economica.net.
"Noi n-am mai produs niciun excavator din 2004 si am inchis si fabrica pentru ca nu aveam cerere. Acum incercam sa reluam productia impreuna cu cei de la Hencon. Proiectul a fost compus impreuna, pe platforma noastra s-a facut montajul, iar acum excavatorul a plecat la pertenerii nostri olandezi unde vor fi montate echipamentele electronice. Produsul este destinat pietelor externe, in 7 iunie urmand sa participam la o expozitie de profil unde vin cele mai mari companii de minerit si constructii din lume", a spus Florea Rontea, director general Promex.
El a mai spus ca din iunie incepe productia de serie, daca prototipul excvatorului va fi apreciat de vizitatorii expozitiei si se vor primi si comenzi. Rontea nu a oferit date despre pretul excavatorului si nici macar despre costul proiectului de investitie pentru ca este legat de un contract de confidentialitate cu olandezii.