Ministrul interimar al Finantelor, Gheorghe Pogea, a precizat ca proiectul de lege a bugetului pe 2010 va fi trimis in Parlament dupa instalarea noului Guvern si a dat asigurari ca pana la sfarsitul anului statul a facut rost de bani pentru a plati salariile si pensiile.
Oficialii FMI si Comisiei Europene au sosit astazi la Bucuresti
Cea de-a treia transa de la Fondul Monetar International ar putea fi primita de autoritatile romane in ianuarie. Este vorba de 1,5 miliarde de euro. Declaratia a fost facuta astazi de ministrul interimar al Finantelor, Gheorghe Pogea.
Astazi au inceput discutiile intre expertii Fondului Monetar si ai Comisiei Europene pe legea bugetului pe 2010. Delegatia oficiala va sta in tara noastra timp de 3 zile. Oficialii straini vor sa se asigure ca sunt luate toate masurile necesare astfel incat anul viitor sa atingem tinta de deficit bugetar de 5,9%.
Specialistii FMI ne-au avertizat deja ca daca nu se vor reduce cheltuielile bugetare riscam ca anul viitor deficitul bugetar sa ajunga la 9% si astfel putem pune in pericol acordul pentru imprumutul extern. Daca discutiile vor decurge ca la carte si vom avea un guvern cu puteri depline in perioda imediat urmatoare, sunt sanse foarte mari sa primim ce-a de a treia transa de la FMI in valoare de 1,5 miliarde de euro. Aceasta suma nu a fost primita anul acesta pentru ca bugetul pe 2010 nu a fost aprobat la timp.
Ministrul interimar al Finantelor a mai precizat ca proiectul de lege a bugetului pe 2010 va fi trimis in Parlament dupa instalarea noului Guvern si a dat asigurari ca pana la sfarsitul anului statul a facut rost de bani pentru a plati salariile si pensiile.