O delegatie formata din reprezentanti ai Transgaz, Transelectrica si Hidroelectrica si condusa de oficiali ai Ministerului Economiei discuta zilele acestea in Bulgaria despre proiecte de colaborare, inclusiv despre conducta de interconectare Giurgiu-Ruse.
"Este o delegatie mai mare, ne intalnim cu omologi bulgari, cu ministri si secretari de stat din Bulgaria", a precizat secretarul de stat in Ministerul Economiei, Tudor Serban.
Transportatorul national de gaze Transgaz este reprezentat de directorul general adjunct, Liviu Traian Pintican Juga, transportatorul de electricitate Transelectrica de catre directorul Directiei Operative al Dispeceratului Energetic National, Marian Cernat, iar cel mai mare producator de energie electrica din tara Hidroelectrica este reprezentat de directorul general adjunct Traian Oprea.
De asemenea, noul directorul general al Transgaz, Florin Muntean, a declarat ca delegatia Transgaz are programate intalniri cu partenerul bulgar la Ministerul Economiei, Energiei si Turismului din Bulgaria.
"Discutiile isi propun sa abordeze oportunitati de colaborare in domeniul energetic. In situatia in care se va dovedi oportuna semnarea unor documente privind discutiile purtate, acestea vor fi facute publice in mod operativ ulterior vizitei", a declarat Florin Muntean.