Lucrarile proiectului international HeRmeS-R - "Transferul de competente si inovare in scopul dezvoltarii afacerilor prin integrarea responsabilitatii sociale in politicile si procedurile de Resurse Umane", finantat de Uniunea Europeana, se vor derula, in perioada 6-8 iulie, la Universitatea din Craiova.
Acest proiect reuneste parteneri din Belgia (Asociatia Internationala Polul European de Cooperare Multi-Actori), Bulgaria (Noua Universitate din Bulgaria si Institutul Balcanic pentru Munca si Politici Sociale), Elvetia (Fair Labor Association - Geneva), Franta (ESCEM - Tours / Poitiers si IAS - L’institut International d’Audit Social), Portugalia (Universitatea Autonoma din Lisabona si Asociatia Portugheza de Gestiune si Tehnici de Resurse Umane) si Romania (Universitatea din Craiova), coordonati de François Silva, profesor la ESCEM - Tours / Poitiers - Franta.
Profesorul universitar Lucian Buse, decanul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, a mentionat ca importanta proiectului nu consta doar in anvergura parteneriatului, ci si in gradul de noutate al obiectivelor sale, ce presupun derularea actiunilor de formare a auditorilor sociali la nivel national, pe baza standardelor de audit social international si acreditarea acestora de catre Fair Labor Association - Geneva. Firmele-pilot din regiunea Oltenia selectate pentru implementarea cercetarilor derulate in cadrul acestui proiect sunt: SC ELPRECO SA si SC MOVIPLAST SA. In functie de rezultatele care se vor obtine, se va extinde actiunea de formare a auditorilor sociali si in alte regiuni din Romania.