Investitorii gasesc piata imobiliara romaneasca una dintre cele atractive. Cu toate acestea, intensificarea concurentei pe aceasta piata obliga dezvoltatorii de proiecte rezidentiale sa-si imbunatateasca ofertele, pentru a atrage clienti noi, prin gasirea unor noi solutii de finantare, sustin consultantii unei companiei imobiliare DTZ Echinox, citati de site-ul Wall Street.
Una dintre solutiile acceptate de acestia este si sistemul buy-back imobiliar prin care poti obtine o locuinta noua cu ajutorul apartamentului vechi. Adica un fel de "programul rabla" aplicat de aceasta data locuintelor vechi. Prin sistemul buy-back imobiliar, oamenii pot da apartamentul vechi, la schimb, pentru cel nou, urmand ca la final sa achite diferenta. Initiatorii proiectelor imobiliare se bat in oferte si sustin ca le pot acorda clientilor o serie de facilitati privind confortul de a locui in cadrul unui complex rezidential nou si de a beneficia de servicii precum paza si monitorizarea continua sau spatii de parcare, spatii verzi sau locuri de joaca pentru copii.
Totodata, inca de la prezentarea proiectului, dezvoltatorii imobiliari incearca sa ofere cat mai multe facilitati privind modalitatea achizitiei. Ei accepta plata unui avans de 25% la antecontract, iar restul de 75% la predare. Acestia mai pot incheia parteneriate cu banci si institutii financiare care ofera termene cat mai atractive la obtinerea unui credit ipotecar, potrivit reprezentantilor aceleiasi companii. (A.S.)