Micii întreprinzatori mai au la dispozitie 13 zile pâna la terminarea perioadei în care pot obtine fonduri nerambursabile prin Programul „eCrestere!“. Apelul pentru proiecte pentru Programul de Finantari Nerambursabile „e-Crestere!“ a fost lansat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) în urma cu aproximativ o luna si jumatate. Întreprinzatorii dornici de obtinerea de fonduri în cadrul acestui program mai au la dispozitie mai putin de doua saptamâni pentru depunerea solicitarilor. „Cei interesati pot depune proiectele (în care sa explice modul în care vor fi folositi banii obtinuti pentru retehnologizarea afacerii) pâna pe 24 noiembrie 2008, ora 14.00, la sediul UMP - MCTI din bulevardul Libertatii, nr. 14, sector 5, Bucuresti“, se arata într-un comunicat emis de minister.  
Finantarile eligibile Programul „eCrestere!“ se adreseaza micilor întreprinzatori (IMM-uri, persoane fizice autorizate, asociatii familiale sau microîntreprinderi) din România. Acesta finanteaza proiecte având ca scop îmbunatatirea competitivitatii firmelor românesti pe piata interna si pe pietele externe, prin adoptarea de tehnologii inovatoare si solutii informatice de tip e-business. „Proiectele pot include propuneri de finantare privind: achizitionarea utilajelor de productie care sa contina elemente inovatoare sau tehnologii moderne, precum si echipamente TIC; achizitionarea drepturilor de exploatare a unei inventii brevetate (prin contract de cesiune sau licenta), precum si licente software si sisteme TIC“, se arata în comunicatul MCTI. Micii întreprinzatori pot solicita finantari si pentru achizitionarea de solutii software, de servicii de consultanta, dar si de servicii de instruire (numai taxele pentru cursuri). Proiectele celor interesati mai pot viza finantari pentru participarea la expozitii si târguri nationale si internationale (numai taxa de participare), servicii pentru marketing on line si costuri pentru audit. 
Finantari de pâna la 446.000 de lei Valoarea finantarilor difera în functie de solicitant. „Persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale si microîntreprinderile pot primi pâna la 33.450 de lei (contributia minima a solicitantului de 15% din valoarea proiectului propus), iar IMM-urile - pâna la 223.000 de lei (contributia minima a solicitantului de 25% din valoarea proiectului propus)“, se precizeaza în comunicat. În cazul parteneriatelor dintre un IMM si o universitate sau un institut de cercetare-dezvoltare, acestea pot beneficia de sume mult mai mari (de pâna la 446.000 de lei), dar si cu o contributie net semnificativa (40%).
Pentru a veni în sprijinul întreprinzatorilor mai putin familiarizati cu pregatirea documentatiei de proiect, cheltuielile eligibile pentru finantare includ si costurile legate de serviciile de consultanta. Acestea pot reprezenta pâna la 20% din valoarea proiectului propus pentru finantare.Program de peste 20 de milioane de lei
În valoare de peste 20 de milioane de lei (9.000.000 de dolari), Programul „e-Crestere!“ reprezinta o subcomponenta a Proiectului „Economia Bazata pe Cunoastere“, implementat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, cu sprijinul Bancii Mondiale. Ghidul solicitantului pentru „e-Crestere!“ se gaseste la http://www.ecomunitate.ro/pdf/1_Ghidul%20solicitantului%20ro_FINAL.doc.