Proprietarii pensiunilor agroturistice cu o capacitate maxima de 8 camere vor fi obligati sa ofere masa din produse naturale, preparate in gospodaria proprie, si sa se ocupe direct de programul turistilor pe tot parcursul sejurului, potrivit unui ordin al Ministerului Comertului si Turismului.De asemenea, a fost modificata incadrarea pensiunilor turistice, din pensiuni urbane, clasificate pe stele, si pensiuni rurale, clasificate pe flori, in pensiuni turistice clasificate pe stele, indiferent de localizarea lor in mediu urban sau rural, daca au o capacitate maxima de cazare de pana la 20 de camere. Pensiunile agroturistice de pana la 8 camere vor fi clasificate pe flori, iar proprietarii vor avea obligatia sa asigure masa din produse naturale, preparate in gospodaria proprie. Pensiunile agroturistice vor desfasura, in mod continuu, cel putin o activitate legata de agricultura, cresterea animalelor sau cultivarea plantelor. In plus, gazdele se vor ocupa direct de programul turistilor pe tot parcursul sejurului. Actul normativ, prin care sunt modificate normele de clasificare a unitatilor turistice de cazare, a fost publicat pe 19 mai A®n Monitorul Oficial, iar intrarea in vigoare a acestuia simplifica sistemul de clasificare hoteliera, informeaza un comunicat al Ministerului pentru IMM, Comert si Turism.