Unii angajati de la morga Spitalului din Petrosani fac afaceri profitabile de pe urma îmbalsamarii persoanelor decedate. Pe lânga taxa de 100 de lei stabilita de conducerea unitatii sanitare, cei de la morga nu se uita la persoana decedata fara sa-si primeasca partea. Afacerea derulata de angajatul de la morga Spitalului de Urgenta din Petrosani, sub stricta supraveghere a medicului patolog, este simpla, dar foarte profitabila. Toate persoanele care decedeaza si trebuie îmbalsamate trec prin "mâna" autopsierului Cicerone Calfa.Acesta nu discuta cu familia decedatului si evita sa îsi faca treaba pâna nu primeste cel putin 50 de lei. "A trebuit sa stam câteva ore sa asteptam ca asistentul sa se apuce de treaba. Ne întreba daca am vorbit pentru îmbalsamare si pentru îmbracatul persoanei decedate cu o femeie de serviciu, iar pâna nu am lasat sa se înteleaga ca va primi si el partea nu s-a apucat, desi platisem 100 de lei la casieria spitalului si i-am aratat chitanta. La final, i-am lasat zece lei lui si cinci lei femeii de serviciu, însa ne-a reprosat ca el fara 50-60 de lei nici nu se apuca", a declarat, sub protectia anonimatului, familia unui decedat.Despre "activitatea" autopsierului Cicerone are cunostinta medicul de la morga, Dragos Leuca. Acesta sustine ca "în Bucuresti, fara doua milioane (de lei vechi - n.r.), nu se apuca nimeni de îmbracat mortii si, daca vrei servicii mai ieftine, desi nu e treaba mea, ca eu sunt anatomopatolog, du-te la piata". Ca sa aflam care este circuitul, ne-am prezentat la morga spitalului. Aici ne-a întâmpinat medicul Dragos Leuca, iar dupa ce i-am spus ca vrem sa i se faca o îmbalsamare unei persoane decedate, acesta ne-a îndrumat imediat la autopsier. "Vorbiti cu Cicerone. Va dau numarul lui de telefon, dar cautati-l si la sediul Medicinii Legale, ca poate-l gasiti acolo. Taxa este de 50 de lei", a spus, extrem de politicos, Dragos Leuca.L-am contactat telefonic pe autopsierul Cicerone Calfa, care a spus: "Veniti dupa mine sa ma luati cu masina si vin acasa. În ceea ce priveste banii, ne întelegem, ca nu va trebuie chitanta". 
"Un individ dubios"  Conducerea Spitalului de Urgenta din Petrosani a ramas uimita de afacerea pe care o derulau autopsierul si medicul de la morga. Directorul medical al spitalului, dr. Gabriela Teodorescu, a declarat ca va lua masuri, însa este foarte dificil, deoarece familiile care trec prin asa ceva nu fac reclamatii. "Acest serviciu de îmbalsamare costa 100 de lei, iar angajatii de la morga nu trebuie sa ceara nici un leu. Cicerone Calfa este, de fapt, angajatul Serviciului de Medicina Legala. La noi este cu contract cu plata la ora, deoarece asistentul nostru patolog este în concediu medical. Cicerone este un individ dubios. Pâna acum nu avem reclamatii ca ei percep taxe, dar nu vreau sa musamalizez nimic", a declarat Gabriela Teodorescu. 
Fara medic legist 
Seful Serviciului de Medicina Legala, dr. Dan Marculescu, a sustinut ca s-a ajuns la aceasta situatie din cauza ca în Valea Jiului nu exista un medic legist. "Avem mare nevoie de medic legist în Valea Jiului. Mergem saptamânal acolo, joia, dar nu putem sa-l supraveghem. Daca ar fi medic legist, nu ar mai fi asa ceva. Valea Jiului este o zona cu risc din cauza specificului pe care-l are", a declarat Marculescu. Acesta a recunoscut ca autopsierul Cicerone este angajatul sau, dar a spus ca nu stia ca acesta este platit si de Spitalul de Urgenta. "Sunt niste nenorociti, ce sa va spun! Între orele 8.00 - 14.00 este angajatul Serviciului de Medicina Legala si nu stiam sa fie platit si de spital", a mai afirmat Dan Marculescu.