Roxana Iordache publica pe blog articolul "PRIMA EMISIUNE A OANEI STANCU LA ANTENA 3. SI ATAT", pe care il puteti citi in continuare.
Samabata seara, de la 7 fara 10, a fost prima emisiune pe post de "Ora de foc", zisa "Exces de putere", a Oanei Stancu, secondata de Adrian Ursu, la Antena 3.
Din start s-a putut observa cum s-a domesticit formatul emisiunii date afara de la Realitatea TV. Caracterul de investigatie vie s-a dus. In favoarea sezatorii, format obosit pana la adormire. Vin acolo mai multi invitati si isi dau cu presupusul. Si atat. Vorbaria paraziteaza tema. Una dura, despre datoria Udrei, mosmoandele lui Cocos si despre inghetata familiei Basescu. Aparata de Bogdan Chireac, care a intrebat daca ei au incalcat vreo lege. Ursu s-a enervat. Dar cati au urmarit emisiunea?
Profesionisti cumparati ca sa fie neutralizati.
Emisiunea Oanei cu Ursu e plasata sambata seara, cand imensa majoritate a oamenilor au cu totul alte preocupari. Absolut normale. Degeaba se fac dezvaluiri incendiare, daca (se stie ca) nu-i momentul. Nu trebuie sa fii psiholog sau sociolog ca sa stii regula elementara a varfului de atentie. Sau poate emisiunea e programata intentionat ca sa n-aiba audienta?
Daca patronatul si conducerea editoriala a Antenei 3 ar fi vrut sa le ofere profesionistilor un spatiu pentru o emisiune atipica, le-ar fi programat emisiunea macar duminica seara, in locul emisiunii de telenovela "In premiera", de care esti hipersaturat anticipat, printr-o publicitate maniaco-obsesiva si care putea ocupa spatiul de sambata seara. Sau sa fie transferata la Antena 1.
"O mare de vorbe si un nimic de fapte", vorba profesorului Alexandru Athanasiu, invitat impreuna cu Mugur Ciuvica, Daniel Barbu, Marius Nistor, Toader Paleologu si nelipsitul Bogdan Chirieac. Deprofesionalizat prin prostitutie.
Cea mai sigura cale de a discredita o emisiune e s-o programezi nepotrivit. Se intampla cu "Exces de putere". Un fluture imobilizat in colectia lui Felix.
P.S. Si o intrebare: sa ai banii lui Patriciu si sa nu fii in stare sa faci o televiziune profesionista, o televiziune, pur si simplu, e lipsa de putinta sau lipsa de vointa? Cat despre ziarul "Adevarul", nici daca il platea Basescu nu-i facea servicii mai mari.