Nemultumirile taranilor, dar si ale cumparatorilor, legate de interdictia de a vinde produse din carne, lapte sau oua in piete au determinat autoritatile sa intervina cu noi masuri.
Astfel, micii producatori agricoli vor putea comercializa in pietele din Bucuresti produse de origine animala inregistrate ca fiind traditionale prin derogare de la noile reglementari in domeniu, a declarat ieri un oficial al Agentiei Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Animalelor (ANSVSA), citat de Mediafax.
Totodata, producatorii care comercializeaza branza maturata timp de maximum 60 de zile vor putea sa distribuie produsul la nivel national.
Romania are putine produse inregistrate ca fiind traditionale care trebuie sa corespunda in primul rand din punct de vedere calitativ. Asa se face ca derogarea de la noile reglementari in domeniu va permite taranilor sa vanda aceleasi produse ca si pana acum, fie ca sunt sau nu traditionale.
Cu putin timp in urma, Autoritatea a interzis micilor producatori agricoli sa vanda direct produse de origine animala in afara localitatii de domiciliu si a celor invecinate. Ordinul ANSVSA in aceasta privinta va intra in vigoare joi, 18 ianuarie.
Actul normativ prevede ca niciun producator de carne, lapte, oua sau peste nu va mai avea voie sa-si vanda produsele in piete sau magazine fara sa fie inregistrat la DSVSA. (A.ß.)