Primele zile ale acestui an au adus cresteri semnificative la produsele agroalimentare din piete lTarabele sunt pline ochi de fructe exotice, iar produsele autohtone se gasesc ici - colo l La primii pasi te lovesc in ochi culorile vii ale mormanelor de fructe exotice care au invadat pietele l in rest cumparatorii se pot numara pe degete l Comerciantii sunt nemultumiti l Fiecare trecator este intrebat ce cumpara l Putinii satmareni prezenti in piete trec pe linga tarabe dezamagiti l Nu prea se indura sa scoata din buzunar 50.000 de lei pentru un kilogram de spanac l Cu atit se vinde spanacul in Piata Somes l Unii cumparatori spun ca inainte de sarbatori acesta se vindea cu numai 25-30.000 de lei l La cit de mari sunt preturile nici nu iti vine sa te apropii de tarabe l in Piata de alimente nr. 1 nu am gasit spanac, insa am gasit vinete la 100.000 de lei/kg l Tot cu 100.000 se vind si castravetii si ardeii l in mod placut surprinzator kilogramul de ardei din Piata Mare se vinde la pret de 80.000 de lei l Am gasit trei categorii de cartofi l Cei rosii se vind la un pret de 10.000 lei/kg, cei albi la 8.000 de lei, iar cei mici si zbirciti cu 5.000 de lei kilogramul l La inceput, am crezut ca au aparut cartofii de saminta insa ni s-a explicat ca sunt numai buni de mincat doar ca sunt mai mici l Bucata de ardei kapia costa 10.000 de lei iar cea de ardei iute 5.000 de lei l Kilogramul de varza se vinde cu 3.000 de lei iar conopida cu 95.000 lei l O alta diferenta mare de preturi am intilnit-o la salata verde l in Piata Somes o bucata se vinde cu 6.000 de lei, iar in Piata Mare se vinde cu 30.000 de lei l si morcovii sunt de doua categorii l Hibrizi si taranesti l Comerciantii sustin ca cei hibrizi, care se vind cu 20.000 de lei/kg, sunt mai sanatosi pe cind cei taranesti, care nu sunt chiar atit de frumosi, se vind cu 10-15.000 lei/kg l si prazul se vinde cu 50.000 de lei kilogramul l Pe unele tarabe a aparut si arpagicul la 50.000 de lei pungulita l Un litru de fasole se vinde cu 30.000 de lei, pe cind preturile la rosii sunt cuprinse intre 60 si 80.000 de lei l Cele cu 60.000 sunt mici si inghetate l Merele, indiferent de soi, se vind cu 15.000 de lei kilogramul iar sfecla rosie cu 10.000 de lei l Legaturile de patrunjel si marar se vind cu 5.000 de lei iar kilogramul de patrunjel radacina cu 30.000 de lei l Fructele exotice au umplut la maxim pietele l Pentru a cauta ceva autohton trebuie sa bati in lung si lat intreaga piata l