Daca la Mittal Steel Galati cea mai importanta problema se pare ca o reprezinta din nou certurile sindicale, in alte unitati din metalurgia romaneasca, de exemplu COS Tirgoviste, sindicatele se lupta cu administratia pentru drepturile salariatilor.

Una dintre problemele fierbinti ale metalurgiei din Romania, o reprezinta nemultumirile sindicalistilor de la Combinatul de Oteluri Speciale Tirgoviste, care vor picheta in cursul acestei saptamini sediul unitatii pentru a protesta fata de faptul ca drepturile lor nu sint respectate.

Liderii FSS Metarom se vor afla azi in mijlocul protestatarilor si vor incerca sa gaseasca solutii pentru rezolvarea doleantelor acestora. Presedintele FSS Metarom, Mircea Scintei, sustine ca Sindicatul Liber de la COS Tirgoviste a obtinut la inceputul anului o hotarire judecatoreasca definitiva in baza careia a solicitat recalcularea tuturor salariilor conform grilei de salarizare, luindu-se in calcul salariul minim de baza in suma de 528 de lei.

De asemenea sindicalistii au mai cerut ca noua grila de salarizare sa fie cuprinsa intr-un act aditional si inregistrata la Directia de Munca Tirgoviste, iar indemnizatia de concediu de odihna sa fie calculata conform contractului colectiv de munca la nivel national, in care este stipulata o forma mai avantajoasa pentru salariati.

O alta doleanta a sindicalistilor o reprezinta recalcularea stagiilor de cotizare in conditii speciale si pentru alte categorii de personal care lucreaza in locuri de munca incadrate in conditii speciale. "Au mai fost luate decizii privind salariatii fara consultarea si informarea sindicatului, iar salariatii au fost instigati impotriva conducerii sindicatului. Solicitam ca salariatii sa nu mai fie hartuiti de conducerea societatii, fiind chemati de acasa la locul de munca", afirma Mircea Scintei.