Soarta societatii Tractorul va fi decisa abia dupa Anul Nou pentru ca Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) nu a chemat la negocieri ofertantii pentru privatizare nici in aceasta saptamana.
Potrivit liderului de sindicat de pe platforma, Gheorghe Apostu, citat de “Monitorul Expres de Brasov“, “Mircea Ursache (presedintele AVAS - n.red.) s-a hazardat cand a afirmat ca se va face privatizarea in acest an“. “Cred ca presedintele AVAS nu a luat in calcul si schimbarea presedintelui si a Guvernului. In cele doua zile ramase pana la sfarsitul anului nu se pot purta negocieri, iar ofertantii nu au fost convocati la discutii marti“, a explicat Apostu.
La inceputul lui decembrie, oficialul autoritatii anuntase ca intentioneaza ca in zece zile sa ia o decizie privind privatizarea Tractorul.
Cu aceeasi ocazie, el a promis si ca nu va face “o aventura din privatizarea Tractorul“. AVAS isi va mentine gajul pe actiunile Tractorul pana cand noul patron va plati pachetul de actiuni si va face investitiile prevazute in lege.
AVAS va pastra un pachet minoritar de actiuni, ca si protectie.
Uniunea Sindicala din Tractorul (UST) s-a inscris in cursa pentru privatizare intr-un consortiu in care mai are alaturi compania Same Deutz din Italia si un grup elvetian, GRE Holding (AG), specializat in fabricarea de masini industriale. Privatizarea nu este singura “buba“ a societatii brasovene. Trebuie sa se recupereze de la Ministerul Agriculturii 230 de miliarde de lei, suma reprezentand subventiile pentru livrarile de tractoare din perioada noiembrie-decembrie.
Daca nu va primi acesti bani pana in februarie, uzina brasoveana risca sa intre in incapacitate de plata.
Drept urmare, in primele zile ale noului an, o delegatie a societatii Tractorul va merge la Ministerul Agriculturii pentru a lamuri situatia subventionarii de tractoare, a mai precizat Apostu.