Desi in ultimele luni, potrivit declaratiilor aparute in mass-media locale, soarta societatii Electrocentrale parea sa fie stabilita, si anume trecerea societatii in subordinea Consiliului Local Galati, se pare ca acest lucru este departe de a fi batut in cuie. Liderul sindicatului din cadrul Electrocentrale, Marian Popa, ne-a declarat ca soarta unitatii va fi decisa dupa finalizarea studiului realizat de o firma englezeasca de specialitate in colaborare cu Institutul de Proiectare Energetica Bucuresti, care a fost inceput inca de acum jumatate de an.

"Se asteapta finalizarea acestui studiu si apoi se va decide ce se va intimpla cu fiecare dintre furnizorii locali de agent termic primar care sint inca in subordinea Termoelectrica. In urma finalizarii acestui studiu se va stabili daca nu este mai eficienta fuzionarea dintre Termoelectrica si Hidroelectrica, aceasta fiind una dintre variantele care sint studiate si luate in calcul", ne-a mai declarat liderul sindicatului de la Electrocentrale.

Studiul va analiza si va tine cont si de efectele pe care le va avea asupra sistemului energetic romanesc intrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Deocamdata nu s-a avansat o data concreta privitoare la finalizarea acestui studiu si ramine de vazut care vor fi rezultatele acestei cercetari facute de specialisti.

In urma unui studiu se va stabili daca societatea Electrocentrale Galati, a carei preluare de catre Consiliul Local Galati se dadea drept sigura a se realiza in cursul acestei primaveri, va mai trece in curtea municipalitatii. O alta varianta vehiculata este cea privitoare la privatizarea Electrocentrale, care a mai fost luata in ultimii ani in calcul, dar a ramas la stadiul de intentie.