Termoelectrica va alege, pe data de 14 ianuarie, firma care va deveni actionarul majoritar al Electrocentrale in urma crearii unei noi societati in care investitorul va aduce aport de capital. Directorul general al Electrocentrale, Tudor Petre, ne-a declarat ca termenul-limita pentru depunerea ofertelor a fost prelungit pana in luna ianuarie, la solicitarea firmelor, care au mai cerut un ragaz pentru intocmirea documentatiei.

"Pana la ora actuala sase firme straine s-au aratat interesate sa faca investitii la Electrocentrale, iar pana pe data de 14 ianuarie trebuie sa depuna documentatia necesara la Termoelectrica. Tot la aceasta data va avea loc selectia de oferte, adica se va stabili care este cea mai buna. Din cele sase firme straine, firma CEZ din Cehia s-a aratat interesata si de distributia si transportul agentului termic, purtandu-se in acest sens discutii cu reprezentantii Apaterm si ai Primariei", ne-a mai precizat directorul Electrocentrale, Tudor Petre.

Potrivit aceleiasi surse, pe lista celor sase investitori interesati sa devina actionari majoritari ai Electrocentrale nu figureaza ArcelorMittal Galati, care in urma cu un an de zile isi aratase interesul pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni al furnizorului local de agent termic primar.