Grupul francez Societe Generale, actionarul majoritar al BRD, a cumparat pachetul rezidual de 7,32% din actiunile detinute de stat la banca romaneasca, potrivit unui comunicat al BRD-Groupe Societe Generale.
Valoarea tranzactiei, care marcheaza de altfel incheierea procesului de privatizare a BRD, este de 43 de milioane de euro.
In plus fata de pretul convenit al tranzactiei, grupul francez va plati o suma echivalenta cu contravaloarea dividendelor aferente perioadei din 2004 in care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a avut calitatea de actionar al BRD-Groupe Societe Generale. Cuantumul acestei sume va fi stabilit dupa fixarea de catre AGA a valorii dividendului pentru 2004.
BRD a fost privatizata in 1998, cand grupul francez a cumparat 42,1679% din actiuni. In 1999, statul a vandut un pachet de 2,537% din actiuni prin intermediul bursei, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a cumparat 4,99% din titluri.
Principalii actionari minoritari ai bancii sunt cele cinci societati de investitii financiare, care detin pachete de cate 6%.