B365.realitatea.net informeaza: Prioritatile guvernului Ungureanu pentru Capitala
M6 si M7 de metrou, 62 km din autostrada Bucuresti-Ploiesti si centura feroviara, prioritati ale guvernului Ungureanu pentru Capitala

Romania are un nou Guvern, dar si un nou program de guvernare. Printre prioritatile noului Guvern Ungureanu se numara si proiecte de infrastructura importante din Capitala. Mai exact, centura feroviara a Capitalei, Magistrala 6 de metrou catre Otopeni, dar si Magistrala 7 Bragadiru-Voluntari se afla pe lista de prioritati a noului cabinet.
Imediat dupa anuntarea ministrilor din Cabinetul Ungureanu a aparut si programul de guvernare al noii conduceri. Astfel, la capitolul infrastructura de transport printre prioritati au fost incluse si punerea in functiune a centurii feroviare a municipiului Bucuresti, demararea licitatiei pentru Magistrala 6 de metrou care va asigura legatura cu aeroportul Otopeni, dar si inceperea negocierilor pentru desemnarea partenerului privat la Magistrala 7 de metrou Bragadiru-Voluntari. De asemenea, pe lista prioritatilor se afla si finalizarea lucrarilor la noul terminal Plecari al Aeroportului Henri Coanda (Otopeni), potrivit programului de guvernare publicat de realitatea.net.
Proiectul centurii feroviare a Capitalei urmeaza sa fie dezvoltat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) si vizeaza realizarea unor puncte intermodale si de transfer de calatori intre operatorii CFR Calatori, Metrorex si Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB).
Magistrala 6 metrou va lega cele doua aeroporturi internationale Baneasa si Otopeni de garile Baneasa si Gara de Nord. Calculele initiale arata ca aproximativ 150.000 de persoane vor utiliza zilnic viitoarea linie iar alte 100.000 de persoane vor beneficia indirect datorita descongestionarii traficului de suprafata din zona de Nord a Capitalei. Noua linie de metrou va avea 14 kilometri lungime, intre 10 si 14 statii si o capacitate maxima posibila de transport 50.000 calatori/ (ora si sens).
Magistrala 7 Bragadiru - Voluntari, o alta prioritate a noului Guvern, va avea 25 de kilometri si 30 de statii. Magistrala 7 va face legatura intre zona centrala a Capitalei si cartierele Alexandriei-Rahova, in sud-vest, si Obor-Colentina, in nord-est. Traseul pe care il va urma va fi Bragadiru Centru - Sos. Alexandriei - Soseaua de Centura - Cartierul Independentei - intersectia Sos. Alexandria cu Strada Antiaeriana - Piata Rahova - Piata Regina Maria - Piata Unirii - Strada Mantuleasa - Calea Mosilor - Piata Obor - Soseaua Colentina (cu statii la intersectia cu D-na Ghica, Parcul Plumbuita, intersectia cu Sos. Andronache si Sos. Fundeni, Dragonul Rosu, Metro Colentina) - Voluntari.
Gabriel Berca, Cristian Petrescu, Alexandru Nazare, Stelian Fuia, Catalin Baba, Razvan Mustea, Claudia Boghicevici, Bogdan Dragoi si Lucian Bode sunt propunerile PDL pentru ministri in Cabinetul Ungureanu. Pentru portofoliile detinute de UNPR si UDMR nu au fost anuntate modificari. De asemenea, Catalin Predoiu conduce in continuare Ministerul Justitiei, iar Leonard Orban - Ministerul Afacerilor Europene