Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie - Birourile Hunedoara, Arad si Timis, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara, au prins in flagrant trei persoane, din care doi functionari ai Administratiei Nationale a Drumurilor (AND) Arad, care au pretins si primit de la un administrator al unei societati comerciale hunedorene suma de 1.500 de lei pentru a nu-i aplica o sanctiune contraventionala in valoare de 8.200 de lei. Administratorul firmei din municipiul Hunedoara s-a prezentat la DGA Hunedoara si a denuntat acest fapt.
Seful Biroului Anticoruptie Hunedoara, subcomisarul Virgil Suba, a declarat ca, pentru a nu-i aplica sanctiunea contraventionala prevazuta de lege, functionarul AND Arad a solicitat administratorului ca mita sa ii fie transferata on line la Oficiul Postal nr. 1 Arad in aceeasi zi, amenintandu-l ca in cazul in care nu primeste banii in urmatoare zi va intocmi procesul-verbal de sanctionare. "Dupa ce s-a confirmat trimiterea banilor prin posta on line, ofiterii DGA, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Arad, au supravegheat oficiul postal din Arad, unde s-au prezentat trei barbati, dintre care doi erau imbracati in uniforme AND. Ofiterii DGA i-au lasat pe cei trei (cei doi functionari ai AND Arad si cel pe numele caruia a fost transferata suma de bani) sa ridice banii, dupa care i-au retinut la iesirea din oficiu si i-au predat colegilor lor de la DGA Hunedoara si politistilor DPIR din cadrul IPJ Hunedoara", a declarat Suba.
Cei doi functionari ai AND au fost prezentati Tribunalului Hunedoara cu propunere de arestare preventiva, insa instanta a dispus cercetarea lor in stare de libertate.