Un sfert dintre angajatii Menarom vor spune, incepand de azi, adio locurilor lor de munca, potrivit programului de disponibilizare stabilit in urma cu circa doua saptamani.

Conform programului de disponibilizare, 105 dintre cei 440 de angajati ai Menarom vor pleca din societate incepand de astazi. Acestia vor intra in somaj si vor beneficia de plati compensatorii, conform actului normativ aprobat in urma cu o luna de zile de catre Executiv. Restructurarea personalului nu se va opri aici, urmatoarea etapa de disponibilizari urmand sa aiba loc la data de 21 septembrie, cand inca 37 de angajati vor fi nevoiti sa spuna adio locurilor lor de munca. Programul de disponibilizari, care se va desfasura in sase etape, se va finaliza la 19 octombrie, cand vor mai pleca 47 de salariati.

Pentru a veni in sprijinul angajatilor care vor ramane fara locuri de munca, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) a organizat servicii de preconcediere, in cadrul carora acestia au fost informati in legatura cu locurile de munca vacante, cursurile de recalificare in diferite meserii pe care le pot urma gratuit, precum si in legatura cu facilitatile de care pot beneficia potrivit Legii somajului.

De asemenea pentru a evita aglomeratia la ghiseele AJOFM, angajatii institutiei s-au deplasat la sediul societatii pentru a intocmi actele necesare pentru intrarea in somaj a angajatilor. Disponibilizarea personalului Menarom reprezinta una dintre etapele obligatorii stabilite in urma lichidarii voluntare a societatii, decise in luna mai de Consiliul de Administratie al unitatii. Aceasta se desfasoara deoarece Menarom a trecut din proprietatea statului in cea privata, mai exact a firmei galatene Euro PEC, care a cumparat activele societatii pentru suma de 5,6 milioane de euro.

Ramane de vazut cati dintre cei 440 de angajati ai Menarom vor fi reangajati la societatea de la care au plecat.