Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - d-na. Claudia BOGHICEVICI, Primarul municipiului Brasov - dl. George SCRIPCARU si presedintele fundatiei "Pretuieste viata" - dna. Andreea Marin Banica au inaugurat Miercuri la Brasov Centrul de excelenta Happy, infiintat in cadrul proiectului cu finantare europeana - "Echilibru - o noua abordare a vietii familiale cu cea profesionala", ID:POSDRU/97/6.3/S/60002.

La conferinta de lansare au participat si prefectul judetului Brasov, oficialitati locale, reprezentanti ai DGAPSC-urilor, ai organizatiilor non guvernamentale, ai societatii civile.

Investitia de la Brasov se ridica la 1,57 de milioane de lei, iar elementul inovator al proiectului consta in crearea unor centre de excelenta care, pe langa serviciile oferite copiilor pe timpul zilei, functioneaza asemenea unor centre de formare continua a profesionistilor din domeniul ingrijirii si educatiei timpurii. "Este un bun exemplu despre cum pot fi utilizate eficient fondurile europene, pentru ca acest proiect atinge trei obiective: asigura educatia copiilor, perfectioneaza personalul care lucreaza direct cu cei mici si asigura noi locuri de munca" a declarat dna ministru Claudia Boghicevici.

"Pentru Brasov, deschiderea acestui centru de excelenta este un mare castig, atat prin faptul ca angajatii nostri din crese vor fi mult mai bine pregatiti, cat si datorita serviciilor pe care acest centru le asigura celor care doresc sa se pregateasca in activitatea de baby-sitting." a declarat primarul Brasovului George Scripcaru. Prin proiect vor fi formate 150 de babysitter apartinand grupurilor vulnerabile - persoane somere, cu varsta peste 45 de ani si beneficiare de venit minim garantat, specialisti in ingrijirea timpurie a copiilor.

Doamna Andreea Marin Banica, presedintele Fundatiei Pretuieste Viata, a subliniat: "Copiii nu pot fi izolati acasa, ei au nevoie de socializare. Parintii au nevoie de un loc de munca, deoarece au nevoie de bani. Nu se poate una fara cealalta. Conditiile de la cresa Violetei (n..r. fetita Andreei Marin Banica) sunt similare cu cele de aici de la Brasov. Avem nevoie de astfel de crese."

Centrul de excelenta Brasov se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 0 si 4 ani, are o capacitate de 75 de locuri si functioneaza cu program prelungit, intre orele 6.30 si 18.00. In cadrul acestuia sunt asigurate la un nivel ridicat de calitate servicii de ingrijire pe timpul zilei, asistenta educationala, suport si sprijin pentru mame. In cadrul proiectului urmeaza a fi inaugurate in Bucuresti (Sectorul 3 si Sectorul 6) alte doua centre luna viitoare.

Proiectul "Echilibru - o noua abordare a vietii familiale cu cea profesionala" este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 (www.fseromania.ro) si este implementat in perioada decembrie 2010 - decembrie 2013. Beneficiarul proiectului este Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, iar parteneri in proiect sunt Primaria Municipiului Brasov, Consiliul Local al Sectorului 3 Bucuresti, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 Bucuresti, Instituto De Formacion Integral S.L.U. si S.C. Global Commercium Development S.R.L.

Pentru detalii suplimentare puteti accesa site-ul www.echilibru.com.