Un numar de 195 de practicieni in insolventa au fost agreati de Ministerul Finantelor Publice, in urma unui concurs la care au participat 286 de candidati, anunta un comunicat al ANAF.
Potrivit legii, persoanele sau companiile care vor conduce procedurile de lichidare sau administrare speciala a firmelor cu probleme financiare trebuie sa absolve un examen de specialitate si vor putea profesa doar daca nu au fost condamnate pentru infractiuni de coruptie.
Practicienii in insolventa conduc procedurile de insolventa, lichidare voluntara sau amiabila, precum si administrarea speciala a firmelor cu dificultati financiare.
Calitatea de practician in insolventa poate fi dobandita pe baza unei diplome de studii de invatamant superior de lunga durata in drept, stiinte economice sau inginerie, a unei experiente in domeniul juridic sau economic de cel putin trei ani de la data obtinerii diplomei de studii si dupa promovarea examenului de admitere, organizat de Uniunea Nationala a Practicienilor a Insolventa din Romania. (M.C.I.)