Preluarea Electrocentrale de catre Consiliul Local, aceasta este varianta pe care intentioneaza sa o prezinte primarul Dumitru Nicolae ministrului Economiei, Codrut Seres, in vederea rezolvarii problemelor financiare cu care se confrunta furnizorul local de agent termic primar.

"Am inteles, din declaratiile de presa facute de ministrul Economiei, Codrut Seres, ca trebuia sa vina saptamina trecuta la Galati pentru a discuta problema datoriilor inregistrate de Apaterm catre Electrocentrale. Ministrul Economiei nu a venit, dar daca ma voi intilni cu el sa discutam pe acest subiect ii voi propune ca Electrocentrale sa fie preluata de Consiliul Local. In ceea ce priveste ideea avansata de ministrul Economiei, ca Apaterm sau Primaria sa ia un credit pentru a plati datoria catre Electrocentrale, acest lucru nu este posibil deoarece legea nu permite", a precizat edilul sef al urbei.

Ramine de vazut care va fi punctul de vedere al ministrului Economiei legat de intentia primarului de a prelua Electrocentrale, dorinta care este un vis mai vechi al edilului sef al urbei.

La ora actuala Electrocentrale Galati are de incasat de la Apaterm 2000 de miliarde de lei vechi, o parte din aceasta suma reprezentind datorii vechi de 2-3 ani. Codrut Seres a declarat in urma cu citeva saptamini ca va organiza intilniri cu reprezentantii Consiliului Local pentru a incerca sa solutioneze aceasta problema. Ministrul Economiei a mai declarat ca daca Apaterm nu va plati facturile restante, Electrocentrale Galati ar putea solicita chiar executarea Apaterm si preluarea retelei de distributie.