Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, a verificat astazi stadiul lucrarilor de la Pasajul Basarab.
"Este evident ca lucrarile decurg normal, am vazut un progres substantial fata de ceea ce era in teren acum cateva saptamani. Din punctul de vedere al Primariei, ne-am indeplinit obligatiile. Mai avem de demolat 4 cladiri situate pe Soseaua Orhideelor numerele 36, 50, 52 si 54, pentru care asteptam autorizatiile de la sector. Estimarile arata ca suntem la aproximativ 45% din totalul lucrarilor si vreau sa le impulsionez in asa fel incat Pasajul sa fie gata inainte de finalul anului viitor", a spus Primarul General.
Pasajul Rutier Denivelat Superior Basarab va realiza legatura rutiera si de tramvai intre B-dul N. Titulescu - Sos. Orhideelor - Podul Grozavesti - B-dul Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor) si respectiv Soseaua Grozavesti, intregindu-se astfel inelul principal de circulatie al Municipiului Bucuresti in partea de N-V.
Proiectul cuprinde doua traversari majore de obstacole - a raului Dambovita peste podul existent si a caii ferate in zona Garii de Nord - urmand a fi realizat intr-o zona cu o mare concentrare de cladiri rezidentiale si comerciale si, de asemenea, intens tranzitata de vehicule de toate tipurile.
Viaductul principal al pasajului are o lungime totala de 1450 m (din care 117 m podul pe arce peste raul Dambovita, respectiv 340 m pasajul hobanat peste zona Garii de Nord), cu bretele de acces la pasaj de 1126 m lungime si rampe de acces de 1250 m.
Contractul a fost semnat la data de 10.07.2006 cu o durata a executiei de 45 de luni si cu o perioada de garantie de 120 de luni.
Principalele date tehnice de contract:
- Piloti forati: 20.000 m
- Betoane armate in structura: 76.000 mc
- Tabliere metalice: 6.200 to
- Mixturi asfaltice: 32.000 to
- Linie dubla tramvai: 4 km
- Relocari utilitati: 30 km.
Valoarea totala a contractului: 160.738.329 Euro, TVA inclus.