Primul parc terapeutic din Capitala VEZI CUM TE VEI PUTEA RELAXA
Bucurestenii care vor sa scape de stresul cotidian prin terapia peisagistica, dar si sa faca miscare in aer liber vor avea posibilitatea sa se relaxeze in noul parc "de loisir" pe care Primaria Sectorului 3 intentioneaza sa il amenajeze in zona Titan.
Copacii si florile vor fi aranjate astfel incat sa aduca o stare de pace vizitatorilor stresati, asa cum o fac gradinile japoneze, prin terapia peisagistica. Pe langa amenajarea spatiilor verzi pana in cele mai mici detalii, autoritatile locale din Sectorul 3 sustin ca, pana in vara anului viitor, bucurestenii care vor vizita Parcul Titan vor avea multiple modalitati de petrecere activa a timpului liber. Meciurile de fotbal, handbal, volei sau tenis de camp se vor putea juca atat ziua, cat si noaptea intrucat toate cele zece terenuri de sport vor fi prevazute cu nocturna.
"Parcul Titan va fi amenajat ca parc de loisir si de petrecere activa a timpului liber. Avem deja mai multe baterii de terenuri de sport: patru terenuri multifunctionale spre Aleea Ianca, doua terenuri de fotbal spre Lunca Bradului si mai urmeaza inca patru terenuri multifunctionale pentru baschet, tenis si minifotbal, toate prevazute cu iarba sintetica si instalatie nocturna", a declarat pentru B365.ro Stefan Dumitrascu, arhitectul sef al Sectorului 3.
Pista de biciclete de 8,4 km in jurul lacului
Conform sursei citate, "centura" ciclistica din jurul celor doua luciuri de apa ale Lacului Titan urmeaza sa fie dublata ca lungime, lucrarile de amenajare fiind deja in curs de finalizare. in acest caz, investitia este realizata in parteneriat cu petrom. "In prezent, avem 4,8 km de pista de biciclete. Acum, se toarna diferenta pana la 8,4 km. Pana pe data de 20 august 2011 va fi functionala intreaga centura de jur imprejurul celor doua lacuri", a mentionat Dumitrascu. Acesta a adaugat ca, incepand cu a doua parte a lunii viitoare, accesul cu biciclete in Parcul Titan va fi restrictionat, biciclistii avand posibilitatea sa foloseasca doar pista special amenajata in acest sens. "Dupa ce se finalizeaza investitia, biciclistii vor merge exclusiv pe banda lor unde nu vor gasi nici carucioare, nici bebelusi de care sa se impiedice", a motivat arhitectul sef al Sectorului 3.
Pavilion de arte martiale in aer liber
Tot in parcul terapeutic Titan se vor putea relaxa si iubitorii de Karate, Shotokan si Kick Boxing. Aici, autoritatile locale intentioneaza sa construiasca o baza sportiva impreuna cu Federatia Romana de Arte Martiale. "Va fi amenajat un pavilion de arte martiale pe o suprafata de 300 de metri patrati, neacoperit, din structura de lemn cu pereti japonezi", a detaliat pentru B365.ro arhitectul sef al Sectorului 3 care a anuntat ca investitia urmeaza sa fie finalizata in vara anului 2012, in apropierea alegerilor locale pentru primari.
Parcul "de loisir" Titan va fi, de asemenea, gazda unui steag imens al Romaniei, arborat la inaltimea unui bloc de circa zece etaje. Stefan Dumitrascu spune ca la intrarea in parc va fi amplasat un port drapel de 22 de metri. "Va fi la fel ca la americani. Steagul va avea dimensiunile de 8/16 metri. Am vorbit cu primarul general si chiar a fost de acord. Finantarea monumentului se va face prin Directia de Cultura si Patrimoniu Istoric al Municipiului Bucuresti", a completat arhitectul sef al Sectorului 3.
Fantana arteziana muzicala de 35 milioane euro
Autoritatile nu au precizat insa si valoarea totala a lucrarilor de amenajare a parcului terapeutic din Titan. In urma cu un an, primarul Sectorului 3 - democrat liberalul Liviu Negoita a fost criticat pentru ca a alocat circa 35 milioane de euro pentru o fantana arteziana muzicala si pentru amenajarea unor alei din jurul Lacului Titan. Firma constructoare, Delta ACM 93, este cunoscuta in presa ca apartinand fratelui parlamentarului Stefan Daniel Pirpiliu, deputat PDL in Colegiul 13 din Sectorul 3 al Capitalei.
In planurile de modernizare ale autoritatilor locale a fost inclus, totodata, si Parcul Pantelimon, aici urmand sa fie amenajata o plaja ca pe Sena, cu nisip fin, pe o suprafata de 10.000 de metri patrati. Investitia de circa 5,5 milioane euro cuprinde amenajarea unei plaje artificiale cu umbrelute, sezlonguri, locuri de joaca pentru copii, cabine de schimb si dusuri. Aceasta se adreseaza, dupa cum sustine arhitectul sef al Sectorului 3, indeosebi bucurestenilor care nu pot sa ajunga la mare, pe litoralul romanesc. Lucrarile de amenajare sunt, in prezent, in curs de executie, plaja urmand sa fie functionala la jumatatea anului 2012.