Reprezentantii municipalitatii propun ca in acest an Apa-Canal si Apaterm sa disponibilizeze mai multe sute de salariati.

Reprezentantii Primariei Galati vor sa ingroase rindul somerilor cu citeva sute de angajati de la Apa-Canal si Apaterm. In opinia acestora cele doua societati din subordinea municipalitatii au nevoie, pentru a rezista pe piata, de o reducere in ceea ce priveste numarul personalului de care dispun. Concluzia mai-marilor orasului nostru a fost prezentata de viceprimarul Mircea Razvan Cristea. "Am inceput demersuriler pentru a realiza inca o restructurare la Apa-Canal. Actiunea va fi realizata pe aceleasi criterii ca si anul trecut, pe baza unor salarii compensatorii. Sint convins ca va fi si o confruntare la nivel sindical, dar lefurile salariatilor din societatea de apa si canalizare reprezinta 66 de procente din cifra de afaceri. In acest moment unitatea are 1150 angajati dintre care vor pleca 250. Si la Apaterm s-a anuntat o restructurare. Aici sint 1250 de angajati, dar e nevoie sa plece o parte din oamenii de acolo", a declarat viceprimarul Cristea.

15 ani de nepasare

Pentru a-si intari pozitia, viceprimarul Cristea a subliniat ca greutatile celor doua societati din subordinea municipalitatii reprezinta rezultatul a 15 ani de nepasare din partea autoritatii locale fata de ceea ce s-a intimplat la vechiul Apaterm. Insa acest lucru trebuie reparat daca se doreste ca proiectul de refacere a sistemului de apa si canalizare sa primeasca finantare europeana. "La Apaterm, inainte ca societea sa fie divizata in unitatea de termoficare si cea de apa si canalizare, existau 2600 oameni, in conditiile in care nu era nevoie de mai mult de 1.600 de salariati. Pina la finele lui 2006 Apa-Canal trebuie sa intre in realitatea economica, ceea ce inseamna capacitatea unitatii de a-si plati facturile. In plus societatea trebuie sa aiba capacitatea ca pentru urmatorii doi-trei ani sa acceseze un credit important. Daca nu se va realiza acest lucru, vor fi probleme in ceea ce priveste aplicarea programului ISPA", a mai aratat Mircea Razvan Cristea.