Reprezentantii municipalitatii botosanene sustin ca vor investi in modernizarea conditiilor din transportul public local asigurat de societatea Eltrans. Se are in vedere completarea parcului de tramvaie, dar si modernizarea mijloacelor de transport. Primarul Catalin Flutur a declarat ca, in urma negocierilor purtate cu o firma din Dresda si in baza avizului dat de consilierii locali, vor fi cumparate inca 11 tramvaie Tatra, efortul financiar fiind de 100.000 de euro. Cele 11 tramvaie, despre care reprezentantii Primariei spun ca au sistemul de alimentare cu energie electrica modernizat, au fost folosite de compania germana. Pentru a fi aduse la Botosani municipalitatea va plati cate 6.000 de euro pentru fiecare. Eltrans are la aceasta data in exploatare 12 tramvaie, insa unele trebuie scoase din uz.

Modernizari mai scumpe decat vagoanele

Reprezentantii Primariei Botosani au purtat tratative cu o firma privata in vederea modernizarii a 20 de tramvaie. Investitia se cifreaza la 400.000 de euro si consta in dotarea mijloacelor de transport cu validatoare de bilete, computer de bord si GPS, si amplasarea de automate de bilete si panouri de afisaj in statii. "Este vorba de un parteneriat prin care firma sa puna la dispozitie toata investitia si sa-i revina un procent de 15% din incasari si 100% din amenzile date celor care nu-si vor lua bilet. Parteneriatul va fi pentru o perioada de 10 ani", a declarat Catalin Flutur. Daca negocierile cu firma din Oradea care a prezentat oferta vor fi finalizate, modernizarea celor 20 de tramvaie va presupune disponibilizarea controlorilor si taxatorilor de la Eltrans.
Tot primarul municipiului a aratat ca se va investi in modernizarea caii de rulare. Bucla de la intersectia strazilor Primaverii cu Sucevei a fost deja inlocuita, iar calea de rulare de pe Strada Primaverii va fi schimbata.