Oferte speciale, proiecte revenite in actualitate, proiecte noi, un numar impresionant de vizitatori si zeci de oferte speciale: asa a aratat prima zi de tIMOn - Targul Imobiliar National, deschis in Piata Constitutiei intre 24 si 27 septembrie 2009. Mai mult de 70% dintre vizitatori s-au plans de lipsa posibilitatilor financiare si aproximativ acelasi procent s-a declarat dornic sa-si cumpere o casa in urmatorul an. Ca raspuns la dorintele lor, 85% dintre expozantii tIMOn ofera locuinte in rate.
In conferinta de presa din deschidere si pe parcursul primei zile de targ, dezvoltatorii au concluzionat: oamenii vor sa cumpere, preturile locuintelor au ajuns la un nivel constant, ne apropiem de normalitatea, de stabilitatea si de maturizarea pietei. Singura problema raman bancile, care duc cumparatorii in imposibilitatea de a achizitiona sau ii obliga sa-si cumpere locuinte ieftine. Plecand de la aceasta concluzie, cei mai multi dintre dezvoltatori incearca sa ia locul bancilor. Expozantii tIMOn au inteles problemele cumparatorilor si le ofera posibilitati de finantare directe, cu rate pe 2 pana la 11 ani direct de la dezvoltator, ocolind astfel ofertele mai putin flexibile ale bancilor.
Dezvoltatorul Alf Company a lansat, cu ocazia tIMOn, un sistem inovator de plata pentru locuintele din ansamblul Citylights Pipera: 120 de rate pentru 125 de luni; dezvoltatorul ofera, astfel, un sistem de creditare directa pe aproape 11 ani, cu o perioada de gratie de 5 luni. Preturile promotionale ale Citylights in cadrul tIMOn sunt 46.834 € pentru o garsoniera si 69.678 € pentru un apartament cu doua camere. 95 % dintre apartamentele acestora se incadreaza in cota de TVA 5% si 60% in Prima Casa.
Adama plateste ratele la Prima Casa in primul an, Domus Stil ofera o masina cadou la achizitionarea unui apartament si Vitan Platinum Towers a venit cu o reducere de 15.000€ adresata strict celor care beneficiaza de programul Prima Casa.
Ansamblul Green City ofera "reduceri pentru prieteni" - discounturi semnificative pentru mai multe familii care isi achizitioneaza impreuna case, precum si posibilitatea de a plati 400 €/luna timp de 3 ani, care sa se contabilizeze ca avans la sfarsitul acestei perioade.

Vizitatorii nu cauta preturi mici, ci apartamente pe care sa si le permita

"Dupa prima zi de targ si dupa o analiza atenta a cerintelor si dorintelor celei mai mari parti din cei 4000 de vizitatori, am ajuns la concluzia ca piata imobiliara romaneasca incepe sa se stabilizeze, ca oamenii au nevoie de locuinte si cauta doar solutia financiara pentru a-si permite sa le achizitioneze. Expozantii au inteles ca pentru a putea debloca piata trebuie sa faca singuri ceea ce nu poate realiza sistemul bancar, iar vizitatorii au fost incantati de rezultat: 85% dintre locuintele prezentate la tIMOn vin cu oferte de finantare direct din partea dezvoltatorilor, o dovada in plus ca produsele bancare din prezent sunt insuficiente'", spune Vlad Vlasceanu - director tIMOn.