Puzderie de evenimente in litoralul sudic, in aceasta perioada. O delegatie ce reprezinta municipiul Mangalia se va deplasa, in perioada 15 - 19 mai a.c., la Aywaille-Belgia pentru a participa la editia din acest an a Galei Internationale de Box Romania - Belgia. Din delegatie fac parte 11 sportivi ai Clubului de Box Callatis Mangalia, Clubul de Box Alutus Mangalia, antrenorii Nicu Chioveanu si Nicolae Seitan si, bineinteles, reprezentanti ai administratiei locale. Tot maine, 15 mai a.c., Braul Maicii Domnului va fi adus la Mangalia, de la Manastirea Panaghia Kato Xenias din Mitropolia elena a Dimitriadei (Volos-Grecia), de o delegatie formata din fete bisericesti, respectiv primarul Mangaliei, Zanfir Iorgus. Intre 23-25 mai a.c., va avea loc la Mangalia si Balchik o cursa de masini clasice, de epoca, organizata de Retromobil Romania pe traseul Bucuresti - Albena. De asemenea, in perioada 29-31 mai se va organiza prima Regata Internationala a Marii Negre 2008, iar cursa offshore de 45 de metri se va desfasura intre Mangalia si Balchik, ambele fiind statiuni la Marea Neagra.

In perioada 15-18 mai a.c., racla cu Braul Maicii Domnului de la manastirea Kato Xenias se va afla la Mangalia cu ocazia infratirii Bisericii Militare cu hramul Intrarea in Biserica si Adormirea Maicii Domnului, cu Biserica Panaghia Kato Xenias din Volos, Grecia. Acest eveniment va marca totodata si oficierea slujbei de sfintire a bisericii Militare si inaugurarea Muzeului Marinei Mangalia in data de 18 mai a.c., ocazie cu care Prea Fericitul Parinte Daniel si-a confirmat prezenta in randul credinciosilor din municipiul Mangalia. Programul manifestarilor incepe maine, 15 mai a.c., de la ora 06.00, cu deplasarea delegatiei romane in Grecia pentru insotirea si aducerea Sfantului Brau la Mangalia. In cadrul proiectelor cu impact transfrontalier care vor fi realizate la Mangalia, Yacht Club Romania si Yacht Club Balchik (Bulgaria), cu sprijinul Federatiilor Romane si Bulgare de Yachting, a Primariei municipiului Mangalia si a Primariei orasului Balchik, vor organiza in perioada 29-31mai a.c. prima Regata Internationala a Marii Negre 2008. Un important numar de yachturi din Romania si Bulgaria vor fi prezente la linia de start, fiind asteptate importante participari si din Turcia si Ucraina.

Regata Internationala a Marii Negre - Mangalia-Balchik si o cursa de masini clasice

Participantii sunt asteptati sa soseasca la Mangalia in zilele de 28 si 29 mai, urmand ca in cursul zilei de 29 mai sa aiba loc la Centrul de Afaceri "Marea Neagra" o conferinta de presa cu edilii din Mangalia si Balchik, presedintele juriului, reprezentanti ai organizatorilor din Romania si Bulgaria, invitati, sponsori. Startul regatei se va da in Portul Turistic Mangalia pe 30 mai a.c., regata putand fi urmarita in zilele de 30 si 31 mai si la Balchik pe ecrane LCD amplasate in Yacht Marina Balchik. Ceremonia de premiere va avea loc sambata, 31 mai la Balchik. Un alt eveniment deosebit, care se va desfasura cu o saptamana inaintea regatei, intre 23-25 mai a.c., va avea loc la Mangalia si Balchik. Mai exact o cursa de masini clasice, de epoca, organizata de Retromobil Romania pe traseul Bucuresti - Albena. Cele 31 de masini participante vor poposi atat in Mangalia cat si in Balchik. La Mangalia, masinile vor fi parcate in Portul Turistic pentru a putea fi admirate de turisti si localnici.