"Membrii Clubului de la Bucuresti se reunesc astazi, 26 mai, la Crowne Plaza Hotel - Crowne Ball Room, in prima actiune publica consacrata unor probleme actuale ale societatii contemporane, a declarat presedintele acestei organizatii", Ion Iliescu.
"Noi am vorbit deja despre initiativa constituirii acestei organizatii a societatii civile pe care am denumit-o Clubul de la Bucuresti si am avut, cu circa o luna in urma, o reuniune a membrilor fondatori unde am aprobat actul de constituire si statutul organizatiei.
Miercuri dupa-amiaza, la Hotelul Crowne Plaza, are loc prima manifestare publica la care participa atat membri fondatori, cat si un numar mare de invitati din mediul academic, universitar, din randul unor organizatii politice, partide, sindicate, patronate, reprezentanti ai societatii civile", precizeaza fostul sef al statului.
Cu acest prilej, a anuntat liderul social-democrat, prof. Aurelian Dochia conferentiaza despre istoria crizelor economice si caracteristicile actualei crize, acad. Mircea Malita - consideratii privind perioada post-criza si relatiile internationale si activitatea diplomatica si economica, Misu Negritoiu - problemele dezvoltarii economice, efectele sociale. Totodata, Ion Iliescu prezinta cateva consideratii privind sfidarile de natura politica, economica, sociala si de mediu la acest inceput de secol.
"Aceasta este prima reuniune publica si vom stabili si actiunile viitoare in continuarea activitatii grupului in spiritul declaratiei de principiu pe care am publicat-o dupa constituirea oficiala a Clubului de la Bucuresti", a mentionat fostul presedintele al Romaniei Ion Iliescu.
Clubul de la Bucuresti a fost infiintat, la sfarsitul lunii aprilie, fiind definit ca un cadru de gandire libera si confruntare de opinii, subsumat consolidarii functionarii democratiei romanesti. Clubul de la Bucuresti este un think tank al ideilor progresiste, care doreste sa participe activ la dezbaterea de idei din societatea romaneasca.