Daca vreti sa va petreceti concediul pe Litoral si nu ati plecat pana acum, atunci trebuie sa stiti ca veti fi nevoit sa scoateti mai multi bani din buzunar decat luna trecuta. Si asta pentru ca, de ieri, hotelierii au majorat preturile pentru cazare si servicii. Astfel, pretul unei camere duble la un hotel de doua stele, pentru o noapte, va fi cuprins intre 130 si 150 de lei. La un hotel de trei stele, turistii vor plati pentru o noapte intre 210 si 250 de lei. Camera la un hotel de patru stele va costa intre 290 si 320 de lei, iar la cinci stele o noapte de cazare poate sa ajunga la 400 de lei, in functie de statiune. Scumpirile nu se vor opri insa aici in aceasta vara. Hotelierii spun ca scumpirea de la 1 iulie este penultima majorare inainte ca preturile sa atinga plafonul maxim din sezonul estival. Perioada in care vor fi inregistrate pe Litoral cele mai mari preturi va fi 15 iulie-15 august. Daca in iunie, in statiunea Mamaia, pretul unei sejur cu sase nopti de cazare intr-un hotel de trei stele costa pana la 720 de lei, incepand de ieri, sase nopti de cazare in acelasi hotel costa peste 1.200 de lei.
Cu toate acestea, in prima zi din iulie, turistii au dat navala pe Litoral. Potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, numarul turistilor aflati ieri pe plaja depasea 45.000. Peste un sfert dintre acestia se aflau in Mamaia.

20% din pretul sejurului, pentru animalul de companie

Daca vreti sa aduceti cu dumneavoastra si animalul de companie, atunci trebuie sa mai stiti ca pentru acesta veti plati 20% din costul unui sejur pentru o persoana. In schimb, copii de pana la 7 ani sunt cazati gratuit. Ofertele agentiilor de turism sunt ceva mai ieftine pentru cazarea in hotelurile de doua stele. Incepand de ieri, un sejur la Mamaia, intr-un hotel de doua stele costa intre 410 lei si poate depasi 1.900 de lei, in functie de facilitati.

Preturi mai mici, in sud

Preturile sunt ceva mai mici in statiunile mai putin cautate ale litoralului romanesc. Astfel, in Eforie Sud, un sejur cu sapte nopti de cazare intr-un hotel de doua stele poate costa intre 270 si 350 de lei, in functie de servicii si perioada aleasa. La polul opus, pentru un sejur petrecut intr-un hotel de patru stele in Venus, veti plati in aceasta perioada intre 750 si 950 de lei.