Preturile locuintelor noi se vor dubla in urmatorii ani, se arata intr-un studiu realizat de o agentie imobiliara, preluat de Mediafax. Cresterea preturilor se va inregistra in pofida faptului ca, in doi ani, se anunta mai multe proiecte rezidentiale. ßi asta din cauza costului ridicat cu materiile prime, cu manopera si cu terenul, care au o influenta mai mare asupra pretului final.
Din acelasi sudiu mai reiese ca cea mai cautata zona rezidentiala ramane nordul Capitalei. Analistii imobiliari estimeaza ca pretul unui metru patrat construit in aceasta zona si care costa acum 900 de euro va ajunge la 1.800-2.000 de euro. ßi preturile locuintelor din vestul Bucurestiului vor creste vertiginos, potrivit studiului. Un metru patrat construit in cartierul Militari este estimat la 875 de euro in prezent. Pe de alta parte, cererea pentru noile locuinte este destul de mare daca tinem cont ca deja s-au achizitionat locuinte din proiectele rezidentiale anuntate pentru acest an. Astfel, in cazul complexului Phoenix s-au contractat 60% din locuinte, in timp ce din complexul West Park au fost cumparate 20% dintre apartamente la numai doua saptamani de la lansare, se mai arata in studiul agentiei imobiliare.
ßi in complexul Panorama s-au vandut pana in prezent peste 15% din locuinte, dupa cum au declarat recent reprezentantii companiei de dezvoltare. (M.H.)