Dezvoltarea sectorului imobiliar face ca targurile de apartamente sa devina neasteptat de dese. Cu toate acestea, chiar daca oferta este din ce in ce mai mare, preturile pentru omul de rand raman prohibitive.
Un astfel de targ se desfasoara la Bucuresti in perioada 14-18 martie. Targul imobiliar national Timon lanseaza, in premiera, spun organizatorii, zece proiecte imobiliare din orase precum Bucuresti, Costinesti, Brasov sau Constanta. Cei 40 de participanti au venit cu o oferta bogata, dar si cu preturi pe masura. Astfel, peste 10.000 de apartamente si aproximativ 3.000 de vile isi asteapta cumparatorii. Preturile sunt cele care fac din targ mai mult un loc de vizitare decat unul de cumparare a unei locuinte. Valoarea totala a locuintelor puse in vanzare la Targul imobiliar Timon se ridica la 120 de milioane de euro. Targul lanseaza oferte de apartamente, vile, penthouse-uri si locuinte de lux. Sunt oferte de garsoniere pe malul marii, la Costinesti, cu preturi pornind de la 39.000 de euro, apartamente in blocuri sau in vile, cu valori de aproximativ 120.000 de euro, pana la oferte de apartamente de lux valorand in jur de 600.000 de euro. Chiar daca majoritatea expozantilor au anuntat oferte speciale pentru contractarile pe perioada targului, iar bancile comerciale prezente au de asemenea promotii, preturile le raman inaccesibile celor mai multi dintre romani.
Asa cum era de asteptat, cele mai scumpe locuinte raman cele din Bucuresti.
In ceea ce priveste modalitatile de plata, ofertantii se arata deschisi atat la creditele bancare, cat si la propriile linii de credit, cu perioade de la un an pana la 30 de ani. (A.S.)