Agentia Regionala pentru Protectia Mediului (ARPM) Craiova impreuna cu Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Dolj au organizat ieri un simpozion, cu ocazia Zilei Mediului, in cadrul caruia au fost abordate teme precum inundatiile si fenomenul de desertificare.
"Evenimentul deschide oficial saptamana 5 - 10 iunie, dedicata mediului", a declarat Monica Mateescu, directoarea ARPM Craiova.
Saptamana ecologica Dolj 2006 va fi marcata de o serie de evenimente in care s-au implicat, pe langa reprezentantii ARPM Craiova si APM Dolj, Fundatia Actiunea Ecologica Romana (AER) si o serie de unitati de invatamant (licee si gradinite).
Pe langa expozitii, simpozioane si spectacole, pe parcursul saptamanii ecologice vor avea loc si actiuni practice si de igienizare in Parcul Crizantemelor si in zona Gradinii Botanice.
In cadrul evenimentului de ieri, Fundatia AER a premiat unitatile de invatamant primar si liceal care s-au implicat in actiuni de mediu. Anul acesta, Cupa Ecologica 2006, decernata de Fundatia AER, a ajuns la Gradinita "Elena Farago".
Premiati au fost si reprezentantii presei pentru buna colaborare cu agentiile responsabile cu protectia mediului.