Calin Popescu-Tariceanu a declarat ca in urma masurilor adoptate de actualul Guvern economia Romaniei "duduie”. "Economia romaneasca de astazi, din acest an, pot sa va spun ca functioneaza nu bine, ci foarte bine ", a declarat premierul. Tariceanu afirma ca masurile pe care actuala guvernare a avut curajul sa le introduca, cum ar fi reforma fiscala de la inceputul anului, "care a fost criticata de foarte multi circotasi de serviciu” a inceput sa-si aduca roadele. Potrivit premierului, multi din cei care sint angajati au profitat de pe urma diminuarii impozitului pe venit la numai 16% si au cistiguri personale mai importante, iar intreprinzatorii, in loc sa plateasca impozit pe profit 25%, platesc acum numai 16%.
in pofida predictiilor unora care au spus ca reforma va duce la diminuarea fondurilor bugetare, primul ministru afirma ca in primele patru luni ale anului veniturile au crescut, in medie, cu 14%.
El a adaugat ca un alt beneficiu al introducerii cotei unice de impozitare este legata de piata muncii, afirmind ca in primele doua luni ale anului s-au inregistrat 100.000 de noi locuri de munca. "Acest lucru este fara indoiala si rezultatul cresterii economice, dar in principal este rezultatul iesirii locurilor de munca de pe piata neagra la suprafata. Avind in vedere modul de impozitare mult mai suplu, multi patroni au considerat ca este mai bine sa-si inregistreze locurile de munca si sa-si plateasca impozitele, pentru ca in paralel cu reforma fiscala am introdus si pedepse mult mai severe pentru ceea ce inseamna evaziune fiscala”, a mai declarat premierul Tariceanu.
El s-a aratat "foarte increzator” ca economia va merge, in continuare, aratind ca daca se va reusi racordarea agriculturii romanesti la mersul economiei, "atunci vom putea sa ajungem in final sa realizam ceea ce am promis si anume sa redam romanilor bunastarea pe care toti si-o doresc”.