Senatorul Gheorghe Marcu l-a interpelat pe Primul Ministru al Romaniei Emil Boc. Obiectul interpelarii: Contractele de privatizare ale S.C. Electrica S.A.

Privatizarea S.C. Electrica S.A. a insemnat incheierea unor contracte cu ENEL, E-ON si CEZ, privind distributia energiei electrice si gazelor, cu scopul de a optimiza serviciul de distributie, de a se reduce pretul la beneficiar si de a creste calitatea serviciilor prestate, in general.
De asemenea, societatile respective s-au angajat sa faca investitii, atat de necesare si pe care noi le-am si asteptat, de altfel. Insa, constatam ca cele stipulate in contractele de privatizare nu s-au realizat.
Urmare a acestui fapt, va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:
- Care este valoarea investitiilor facute de aceste societati pana in prezent, conform clauzelor precizate in contractele de privatizare?
- Considerati ca au fost respectate clauzele contractuale?
- Considerati ca privatizarea si-a atins scopul, avand in vedere ca nu s-a vazut imbunatatirea calitatii serviciilor de distributie, din contra, si ca furnizorii au anuntat ca din 2012 preturile practicate vor creste cu minim 10 procente?