Azi, de la ora 11, sala de conferinte din cadrul hotelului Mamaia va fi gazda Forumului Regional al Energiilor Neconventionale prin intermediul caruia va fi realizata o Bursa de contacte intre integratorii de sisteme din cadrul energiei neconventionale si beneficiarii acestora. Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii a considerat ca prin organizarea forumului va fi promovat si dezbatut atat potentialul Dobrogei in ceea ce priveste sursele regenerabile de energie, dar si politica europeana in domeniul energiilor neconventionale.
In cadrul unei conferinte de presa, reprezentantii Federatiei Patronale a Intreprinderilor Mici si Mijlocii au dezvaluit faptul ca participantii la forumul vor discuta despre fondurile europene pe care le pot primi IMM-urile, fonduri necesare in realizarea proiectelor in domeniul surselor regenerabile de energie, cofinantarea acestora cu ajutorul institutiilor bancare si politica guvernamentala de promovare a surselor regenerabile de energie in Romania. Potrivit organizatorilor, in cadrul forumului, discutiile se vor axa in principal atat pe cercetarea europeana in ceea ce priveste sursele regenerabile de energie, dar si pe valorificarea potentialului energetic regenerabil al Marii Negre corelata cu protectia costiera si portuara. In cadrul conferintei de presa a membrilor Federatiei Patronatelor Intreprinderilor Mici si Mijlocii (FPIMM), presedintele Marian Filimon a atras atentia in ceea ce priveste apropiata integrare a Romaniei in Uniunea Europeana. Chiar daca sub anumite aspecte integrarea prinde pe picior gresit economia romaneasca, presedintele FPIMM sustine ca trebuie intelepciune in ceea ce priveste putinele luni ramase pana la integrare. "Personal, cred ca vom reusi sa fructificam aceste luni si vom reusi pregatirea IMM-istilor conform rigorilor Uniunii Europene", a declarat Marian Filimon, subliniind ca aderarea nu va prinde pe picior gresit patronii IMM-urilor.

Campaniile de informare, preferate controalelor care baga in sperieti intreprinderile

Pe de alta parte, conferentiarii au tinut sa atraga atentia opiniei publice in ceea ce priveste legea patronatelor, lege care ar trebui sa faca o distinctie clara intre patronat si politic. Desi a trecut de Senat, patronii cer votarea acesteia de catre Parlament intr-un mod care sa fie pe placul ambelor parti. Daca s-ar ajunge la un acord, ar avea de castigat si patronatele si guvernul, dat fiind faptul ca o astfel de legislatie ar da nastere unui for serios, capabil sa rezolve problemele legate de contractul colectiv de munca. Printre alte legi necesare, membrii FPIMM au mai solicitat renuntarea la controale menite sa dea inapoi elanul economic al unei intreprinderi, fiind mult mai benefica o campanie de informare in ceea ce privesc cerintele U.E., campanie ce ar creste calitativ munca patronatelor si pregatirea acestora.