Aceasta este actiunea pe care conducerea Garzii de Mediu doreste s-o organizeze la sfarsitul acestei luni pe platforma siderurgica, cu sprijinul administratiei Combinatului, la care vor fi invitati sa participle reprezentanti mass-media si ai organizatiilor de protectie a mediului.

"Vom solicita conducerii Combinatului sa organizeze o zi a portilor deschise la care dorim sa participe si reprezentanti ai mass-media si ai organizatiilor de protectie a mediului. Dorim ca aceasta actiune sa aiba loc la sfarsitul lunii iulie, cand ne vom duce sa constatam modul in care reprezentantii Combinatului au realizat planul de masuri stabilit cu ocazia controlului desfasurat in perioada 23 iunie - 4 iulie. In acest fel reprezentantii mass-media si ai asociatiilor de protectie a mediului vor putea vedea ce masuri a indeplinit Combinatul si care sunt masurile care nu au fost realizate. Astfel se vor putea vedea lucrurile bune care s-au facut si ceea ce nu s-a facut. In acest fel nu vor mai aparea speculatii legate de faptul ca reprezentantii Garzii de Mediu nu-si fac treaba cand e vorba de Combinat. Vrem ca totul sa fie cat mai transparent cu putinta si opinia publica sa fie cat mai informata. Daca cei din administratia Combinatului nu vor accepta propunerea noastra, dupa ce ne vom duce sa constatam modul in care au fost indeplinite masurile, in special la UCC, vom organiza o conferinta de presa la poarta Combinatului la care vor participa toti cei 10 comisari de mediu", ne-a declarat comisarul sef al Garzii de Mediu Galati, Daniel Tudorache.

Initiativa acestuia este una inedita si laudabila, dar ramane de vazut daca sefii Combinatului vor accepta o astfel de propunere, in conditiile in care ar urma sa se prezinte si hibele legate de protectia mediului. Purtatorul de cuvant al Combinatului, Dorian Dumitrescu, nu a dorit sa comenteze pe tema doleantei sefului Garzii de Mediu, afirmand insa ca reprezentantii mass-media au fost invitati sa participe la inaugurarea investitiilor de mediu facute la Combinat.