"Simplificarea procedurilor administrative si scaderea birocratiei, reducerea costurilor administratiei publice si eficientizarea actului de guvernare sunt principalele obiective urmarite prin lansarea portalului e-Romania", a declarat, marti, ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu.
"Asa cum am spus si cu alte ocazii, obiectivul mandatului meu este timpul cetateanului. Am convingerea ca portalul e-Romania va fi una din modalitatile prin imi voi indeplini acest obiectiva.
El a adaugat ca, pentru persoanele fizice, vor fi disponibile 20 de servicii online in cadrul domeniilor portalului e-Romania, adica e-Sanatate, e-Mediu, e-Transport, e-Agricultura, e-Justitie, e-Educatie, e-Cultura, e-Biserica, e-Turism, e-Asociativ, e-Sport si e-Participare.
Ministrul Comunicatiilor a mai spus ca va fi creat un portal, coordonat de Secretariatul General al Guvernului, prin intermediul caruia "absolut" toate documentele administrative care circula, la ora actuala, pe hartie sa fie disponibile in format electronic si online.
Prezent la eveniment, premierul Emil Boc, in momentul in care a apasat pe buton si a lansat portalul e-Romania, a spus ca "se scrie istorie".
"Prin ceea ce a facut astazi, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale va aduce o economie de timp si de bani in buzunarul cetateanului si, nu in ultimul rand, va lansa Romania pe orbita modernizarii. La nivel national, sunt peste 12 milioane de utilizatori de Internet, adica sunt peste 12 milioane de romani care asteapta aceste servicii electronice pentru a evita cozile, pentru a nu mai consuma resurse si nervi la cozile diferitelor institutii ale statului", a spus Boc.
Portalul e-Romania va ajuta la cresterea increderii cetateanului fata de statul roman si serviciile de e-guvernare, stabilirea unei imagini corecte a Romaniei pe plan international si cresterea increderii partenerilor interni si internationali.