Cele doua firme care trebuie sa finalizeze Sala Polivalenta nu se pot inca apuca de munca, una asteptand utilajele necesare lucrarilor de interior, cealalta - avizele pentru utilitati
Castigatoare la licitatia derulata de Compania Nationala de Investitii (CNI) pentru finalizarea Salii Polivalente din Craiova, firmele Concas SA Buzau si Constructii Erbasu SA nu se pot apuca inca de lucrari. Desi anuntul de atribuire s-a facut in august, cele doua societati mai au de asteptat pana sa inceapa munca. Reprezentantii Concas, care se ocupa de instalatiile si dotarile interioare ale salii, au mai lucrat pana acum la finisari, insa grosul activitatii tine de niste utilaje performante care nu au ajuns inca din Germania. "Am comandat utilajele, dar ele vin in 60 de zile. Intr-o luna cred ca ne apucam de munca in plin. Pana atunci noi continuam lucrarile de finisare, o sa dam si ultimele straturi de vopsea. Cand vom incepe treaba prima data vom lucra la partea de ventilatie, adica vom instala in tavan acele aeroterme cu aer conditionat", a precizat directorul Concas Buzau, Ionel Gagu. Termenul prevazut in contract pentru darea in folosinta a Salii Polivalente este 15 februarie 2012, insa nici unul dintre constructori nu este sigur de respectarea lui, desi sustin ca nu ar mai fi chiar asa mult de lucru. "Eu cred ca suntem in grafic. Nu mai e mult de facut, sunt lucrari mici, dar tin de utilaje. Eu sper ca pana la sfarsitul anului sa predam sala sau, in cel mai rau caz, in luna martie. Ma refer la partea mea de lucrari, pentru ca de exterior se ocupa cei de la Erbasu. Eu ies doar la primul camin cu utilitatile, de acolo preiau ei", a mai spus Gagu.

Constructorii se intalnesc astazi

Restul lucrarilor de la Polivalenta, cele aferente amenajarii terenului din jurul salii si a retelelor exterioare, cade in sarcina SC Constructii Erbasu SA. Firma nu a luat insa in primire intreg amplasamentul si mai sta si dupa avizele pentru utilitati. "Ni s-a predat o parte din amplasament, urmeaza sa ni se dea si cealalta parte. Trebuie scoase toate avizele pentru utilitati, parte de care se ocupa cei de la CNI. Cred ca in maximum zece zile o sa ne apucam de lucru si o sa incepem cu partea de retele, care este prioritara, pentru a le pune apoi la dispozitia celor care lucreaza la interior. Noi facem doar racordurile pana la cladire si aleile de acces. Partea de retele se executa repede, sa vedem cum facem cu aleile. Pentru asta trebuie sa discutam si cu ceilalti constructori si sa ne corelam. Sa ne cream frontul de lucru", sustine directorul general Cristian Erbasu. Acesta a dezvaluit faptul ca astazi va avea loc o intalnire intre firmele care vor lucra la Sala Polivalenta, pentru a stabili ordinea lucrarilor.

Parchetul si aleile, lasate pentru primavara

Erbasu a mai mentionat ca ar putea termina partea sa de lucrari pana pe 10 decembrie, dar ca se poate intinde cu amenajarile si pana in martie sau chiar aprilie. "Nu stiu cum sa procedam cu aleile, pentru ca e posibil sa mai fie nevoie de unele lucrari si nu are rost sa le facem, iar apoi sa le spargem. De aceea vom avea aceasta discutie cu totii si cred ca partea de asfaltare a aleilor o vom lasa pentru primavara, cand se termina cu totul", a explicat directorul SC Constructii Erbasu SA. Tot pe final vor fi lasate si dotarile interioare ale salii legate de tribune si suprafata de joc. Asta si pentru ca sezonul rece ii cam incurca pe toti. Afara nu se poate lucra la temperaturi scazute, iar in sala temperatura ar trebui sa depaseasca 15 grade Celsius. "Nu pun parchetul pana nu e gata punctul termic. Trebuie sa avem in sala minimum 15 grade pentru a-l monta, altfel se strica. Parchetul este certificat de catre Federatia Internationala de Baschet, cea de la care obtii cel mai greu o aprobare. Si scaunele le punem tot ultima data, cand e gata totul", a afirmat directorul SC Concas SA, Ionel Gagu, admitand posibilitatea sa se ajunga cu lucrarile in primavara.