Cresterea copilului aduce parintelui care sta acasa o indemnizatie de 600 de lei, la care se adauga alocatia copilului, de 200 de lei. Aceasta masura se aplica si militarilor si politistilor, care vor primi aceeasi suma de bani pe concediului de crestere a copilului pana la 2 ani. Guvernul a adoptat o ordonanta, care este in concordanta cu legislatia pentru sustinerea cresterii copilului si care se va aplica politistilor si militarilor de la 1 ianuarie 2007.
Hotararea luata de Guvern face ca atat cadrele militare, cat si politistii ca beneficieze de aceeasi indemnizatie ca in cazul tuturor parintilor care stau acasa pentru a creste copiii. In cazul politistilor, reglementarea modifica legislatia aflata in vigoare, care prevedea ca indemnizatia pentru ingrijirea copilului reprezenta 85% din salariul de baza. Aceeasi cota o primeau si militarii, masura aplicandu-se personalului militar din institutii publice de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala. Actul normativ mai prevede ca procentele din solda lunara acordate cadrelor militare in timpul concediului pentru ingrijirea copilului bolnav pana la 6 ani vor fi acordate si pentru ingrijirea copiilor de sapte ani. In ceea ce priveste cadrele militare in activitate si salariatii civili, care poseda titlul de doctor, vor primi 15% din solda lunara si nu din solda din functie, ca pana acum. In 2007, soldele de functie din Ministerul Apararii, pentru functiile specifice, se vor majora cu aproximativ 14,5% fata de 2006.
Ordonanta mai reglementeaza si drepturile banesti care le revin politistilor implicati in misiuni din strainatate, din cadrul fortelor de mentinere a pacii, sub egida ONU, NATO sau a altor organizatii internationale. Politistii vor avea urmatorul venit: salariul de baza corespunzator functiei indeplinite, indemnizatiile, primele, sporurile prevazute de reglementarile in vigoare, premiul anual. La acestea se mai adauga un spor lunar de pana la 100%, aplicat la salariul de baza, pentru fiecare misiune si o prima de campanie, egala cu salariul de baza.