Politia de Frontiera organizeaza o licitatie pentru a desemna firma care sa asigure consultanta pentru realizarea sistemului integrat de securizare a granitelor, ce va fi implementat conform contractului cu EADS, renegociat si completat in toamna lui 2005. Potrivit siteului Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, obiectul contractului este asigurarea consultantei pentru comunicatii, IT, supraveghere tehnica, control tehnic si infrastructura, consultanta necesara pentru realizarea si implementarea Sistemului Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat.
Termenul-limita estimat de prestare a serviciilor este 31 decembrie 2009 (identic cu cel al contractului cu EADS privind realizarea si implementarea Sistemului Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat - n.red.).
Procedura de licitatie va fi declansata dupa 10 februarie. Criteriul care va fi utilizat pentru atribuirea contractului de servicii va fi oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic, evaluarea avand in vedere raportul cost-calitate.
Potrivit conditiilor existente pe site, nu vor fi acceptate la licitatie firmele care depun oferte privind doar o parte din gama de servicii solicitate, fiind insa acceptate oferte comune, depuse de persoane juridice asociate in acest scop. Garantia de participare este de 1,5 milioane de lei (15 miliarde de lei vechi), iar firmele care vor sa participe la licitatie trebuie sa aiba o experienta de cel putin cinci ani in domeniu. (Simona Dobre)