Poiana Brasov ocupa primul loc intr-un top al celor mai ieftine 14 destinatii de schi, pretul pentru serviciile de schi, mancare si bautura pentru o saptamana fiind putin peste 200 de lire sterline, potrivit publicatiei The Daily Telegraph, care citeaza un studiu al Postei Britanice. In ciuda nivelului scazut al lirei sterline fata de euro, statiunile din Europa sunt preferate de turistii din Marea Britanie pentru vacantele de iarna. Astfel, dintre cele 14 destinatii din clasament, Poiana Brasov a fost considerata statiunea cu cel mai bun raport calitate-pret. Pe locul doi se afla High Tatras, din Slovacia, unde costurile de vacanta ajung la 236 de lire, urmat de statiunea Borovet, din Bulgaria, cu 241 de lire sterline. In comparatie, statiunea de schi Vail din SUA a fost aleasa ca cea mai scumpa destinatie, cu preturi care depasesc 510 lire sterline.
Potrivit raportului, costurile pentru aproape toate cele 14 destinatii au crescut considerabil fata de anul trecut, pentru Poiana Brasov procentul fiind de 18%, iar pentru Vail, de 55%. "Franta, Austria, Elvetia si Italia ocupa urmatoarele locuri, cu preturi mai scazute decat cele din Statele Unite ale Americii, in timp ce destinatiile emergente pentru schi, ca Romania si Slovacia, sunt solutii excelente pentru turistii incepatori si pentru familiile cu un buget mai restrans", se arata in studiu.
Pe langa acestea, din clasament fac parte tari precum Finlanda, Slovenia si Germania, unde preturile pornesc de la 280 de lire si pot ajunge la 320 de lire.