Inpolitics informeaza: Dinescu: "Cartianu trebuie dat afara de la Adevarul"
Poetul Mircea Dinescu a incetat sa mai scrie in Catavencii, asteptand o discutie cu patronul Dinu Patriciu, actualmente plecat din tara. Potrivit DC News, Dinescu spera sa se ajunga la demiterea lui Grigore Cartianu, redactor-sef Adevarul, pe care il acuza ca face reclama Securitatii si este un profitor al Revolutiei din 1989.
"Vrea sa credem ca revolutia am facut-o eu cu soacra-mea. Sau niste turisti rusi, care intepau oameni in cur cu steagurile, ne-a declarat poetul, revoltat de articolele scrise de Cartianu pe aceasta tema. M-a enervat, din nou, cu asa zisele lui dezvaluiri despre Revolutie, asa ca am luat o pauza de la Catavencii. Astept sa am o discutie cu patronul. In mod normal, ar trebui sa-l dea afara pe Cartianu, care i-a facut atata reclama lui Ceausescu si Securitatii in Adevarul. Teoria lui e preluata de la un informator al Securitatii si de la cativa generali de Securitate, pe care ii face eroi. Pe de o parte, ar trebui sa fiu incantat ca pe tiran l-am dat jos eu cu soacra-mea, dar cred ca a avut si poporul roman o contributie. Dupa Cartianu, ar fi posibil ca brava Securitate, care i-a terorizat atatia ani pe romani, sa fi fost pacalita de cativa turisti, care au venit la miting si au intepat in cur cateva femei, cu steaguri avand cuie in varf. Adica URSS se prabusea, statea sa explodeze, a pierdut statele baltice, dar trimitea spioni care au ingenuncheat in doua ore vajnicii securisti patrioti ai lui Cartianu", a afirmat Dinescu.
Caderea lui Gadaffi ar putea lamuri unele mistere din 1989
Intrebat ce parere are despre revolutionarii care cer indemnizatii mai mari, poetul a spus transant ca sunt niste profitori, la fel ca Grigore Cartianu. "Acest individ traieste din sangele Revolutiei, ceea ce este tot o forma de a profita de sacrificiul unor oameni. Este o rusine pentru istorici, ca nu s-a gasit altul care sa lamureasca lucrurile. Stim cate tiitoare a avut Stefan cel Mare si nu stim ce s-a intamplat in 21-22 decembrie 1989... De pilda, s-a spus ca au fost libieni, imbracati in salopete. Dupa caderea lui Gadaffi ar trebui sa se solicite date din arhive. Erau sute de militari libieni la antrenament in Romania, exact cum s-au folosit, acum, mercenari straini in Libia. Si au fost raniti, exista marturii din spitalele de urgenta. Gadaffi a amenintat ca daca nu le da drumul, ii aresteaza pe cei 10.000 de romani care lucrau in Libia, in acel moment. Asa ca un avion cu soldati libieni a plecat in decembrie la Tripoli. Astept ca istoricii sa afle adevarul, sa nu mai vina toti amatorii cu scorneli despre Revolutie".