Primaria din Radauti Prut intentiona sa vinda la fier vechi suprastructura metalica a podului de peste Prut aruncat in aer in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Reprezentantii institutiei, care-si desfasoara activitatea la un loc cu dispensarul medical, doreau sa valorifice lucrurile ramase din exemplarul construit in secolul trecut pentru a-si face un sediu. Initiativa a fost stopata de senatorul Razvan Theodorescu. Deplasindu-se prin zona, acesta a aflat de planul administratiei din comuna si le-a adus la cunostinta liderilor acesteia ca nu pot face sub nici o forma asa ceva, intrucit ceea ce a mai ramas din vechiul pod constituie element de patrimoniu. "Este o opera, precum podul de la Cernavoda, si se va expune in apropierea celui nou ", afirma parlamentarul. Pentru a se rezolva totusi si problema sediului Primariei Radauti Prut, senatorul va face in aceasta saptamina o interpelare Ministerului Administratiei si Internelor pentru alocarea a patru miliarde de lei, bani necesari constructiei unei cladiri in care sa isi desfasoare activitatea.

Suprastructura metalica a vechiului pod cintareste aproximativ 200 de tone, iar Primaria ar fi incasat sume importante de bani din valorificarea ei.

Doua tronsoane din fostul pod, trecute acum in patrimoniul Primariei, se afla alaturi de lucrarea noua, si inca inainte de luna octombrie a anului 2004 se analiza posibilitatea valorificarii acestora. Fierul vechi rezultat din demontarea unui alt tronson se afla depozitat in zona, o primarie din tara fiind la un moment dat interesata in achizitionarea acestuia.

Noul pod este aproape gata si a fost ridicat cu fonduri de 3,1 milioane de euro, prin programul "Coeziune sociala si economica ", derulat de Comisia Europeana si Ministerul pentru Dezvoltare si Prognoza, proiectul derulindu-se in comun cu Republica Moldova.

Se estimeaza ca noul pod de la Radauti Prut - Lipcani va deveni cu adevarat punct de tranzit intre Romania si Republica Moldova abia in anul 2006.