Eugen Chebac, vicepresedintele Consiliului Judetului, a lansat ieri oficial un program PHARE cu finantare europeana de aproape 400.000 de euro. Banii vor fi folositi pentru refacerea podului de la Firtanesti.

Podul din localitatea galateana Firtanesti a fost afectat de inundatiile din urma cu doi ani, iar conform proiectului ar trebui construit un pod din beton armat de 16 m lungime, amplasat peste piriul Valea Rosie. Conform datelor prezentate ieri la Consiliul Judetului, comunitatile locale din Firtanesti si Mastacani vor fi principalele beneficiare ale investitiei. Proiectul consta in refacerea podului de pe Drumul Judetean 255, ce incepe in dreptul Km 46^720 m.

Prezent la lansarea programului cu finantare PHARE, vicepresedintele CJ Galati Eugen Chebac si-a aratat satisfactia ca judetul nostru a mai atras spre investitii inca 378.314 euro din fondurile europene: "Acest proiect face parte din cadrul programului PHARE 2005. In cadrul programului Consiliul Judetului, in colaborare cu Consililul Local Firtanesti, a primit suma maxima de 400.000 de euro. In aceasta suma este inclusa refacerea infrastructurii de drumuri si poduri care au fost distruse in urma inundatiilor, obiectivul principal fiind insa refacerea podului de pe DJ 255, km 46^720, in comuna Firtanesti, judetul Galati. Se va lua in calcul si refacerea drumului de o parte si de alta a podului, pornind de la scoala veche din Firtanesti pina la drumul national. Perioada destinata refacerii podului este de 20 de luni. Principalii beneficiari vor fi locuitorii judetului si in mod special cei ai comunelor Firtanesti si Mastacani. Alti beneficiari ar mai fi turistii potentiali ai zonei, transportatorii, cetatenii romani sau straini care circula pe DN26 si DJ255 si care au acces la Vama Oancea, situata pe drumul national amintit anterior".