120 de cereri de autodisponibilizare au fost inregistrate pina la ora actuala la Serviciul Personal din cadrul Mittal Steel Galati, in afara celor care au fost depuse la nivelul uzinelor

In urma declansarii, la data de 15 iunie, a primei operatiuni de autodisponibilizare din acest an, in atentia Serviciului Personal din cadrul Combinatului se afla un numar de aproximativ 120 de solicitari de renuntare la locul de munca. Dupa analizarea cererilor administratia Mittal Steel va decide care dintre angajati vor primi unda verde pentru a parasi societatea.

Numarul cererilor de autodisponibilizare este mult mai mare, citeva zeci de solicitari fiind depuse la nivelul uzinelor. Astfel, la nivelul UOR au fost inregistrate circa 60 de cereri, acelasi numar fiind si la nivelul Uzinei Aglomerare Furnale. Si angajatii Uzinei Laminate Plate au dorit sa renunte la locurile de munca, cele mai mari sanse avindu-le cei care indeplinesc conditiile de pensionare pina la data de 30 noiembrie sau care au probleme mari de sanatate.

"Numarul angajatilor de la ULP care au solicitat sa se autodisponibilizeze este mai mare decit ne asteptam, dar nu toti vor primi aprobare pentru a pleca din Combinat. Cele mai mare sanse de a li se aproba cererile le au angajatii care indeplinesc conditiile de pensionare pina la data de 30 noiembrie, ultima zi de aplicare a schemei de plecari voluntare, sau cei care au probleme mari de sanatate. Au venit foarte multi salariati la noi, la sindicat, si ni s-au plins de faptul ca nu li s-au aprobat cererile. Nu vor avea posibilitatea sa plece de exemplu masinistii de pod rulant deoarece numarul de personal este deficitar in aceasta meserie", ne-a declarat Ionica Pricopi, presedintele Sindicatului Siderurgistul din cadrul ULP.

Presedintele FSS Metarom Galati, Ghiocel Constantinescu, ii sfatuieste pe toti salariatii care doresc sa plece sa-si analizeze bine situatia inainte de a face acest pas: "Ii sfatuiesc pe angajatii care doresc sa plece ca inainte de a lua o decizie sa vorbeasca cu liderii de sindicat. Au fost numeroase cazuri in anii precedenti cind angajatii care s-au autodisponibilizat au venit la sindicat si au cerut ajutor pentru a fi reangajati. Ar fi bine sa se gindeasca la cit mai au pina la pensionare, daca au probleme de sanatate si daca mai pot munci in continuare in conditiile in care exista si incalzirea globala".